Wimbledon face marele anunț așteptat de toți tenismenii din Ucraina

Turneul de la Wimbledon Elina Svitolina Tenis Ucraina Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 26 Aprilie 2023, 12:15
Data actualizarii: Miercuri 26 Aprilie 2023, 12:31

Turneul de la Wimbledon oferă un exemplu de gestiune a situației ucrainenilor din ATP și WTA.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au decis să doneze suma de 500,000 de lire sterline către fondul pentru ajutorarea ucrainenilor.

All England Club și Federația Britanică de Tenis au luat „dificila decizie” de a ridica interdicția de participare aplicată sportivilor ruși și belaruși, în ediția 2022.

Ucrainenii primesc ajutor de jumătate de milion de lire sterline, din partea Wimbledon

O liră sterlină din suma fiecărui bilet vândut la Wimbledon 2023 va fi donată fondului de ajutorare a ucrainenilor, iar suma este estimată la peste jumătate de milion.

În plus, oficialii competiției londoneze vor plăti pentru două camere de hotel per participant din Ucraina, atât la Wimbledon, cât și la celelalte competiții din sezonul de iarbă, fie că este vorba despre turneul propriu-zis ori faza calificărilor, notează BBC

Elena Rybakina, jucătoare kazahă născută la Moscova, a fost câștigătoarea-surpriză a ediției 2022 a turneului de la Wimbledon, conturând un scenariu nedorit de britanici, care au afirmat, anul trecut, că interdicția rușilor și belarușilor este motivată de evitarea unui scenariu în care o victorie rusească ar putea contribui la alimentarea propagandei de război provenind din Federația Rusă ori Belarus. 


De ce este Djokovic mai bun decât Federer și Nadal: explicația oferită de Victor Hănescu

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!