Amenda de milioane schimbă situația! Sub ce condiții va oferi Wimbledon drept de joc rușilor și belarușilor, în 2023

Wimbledon 2023 Tenis Wimbledon interzice rusi si belarusi Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 10 Martie 2023, 09:55
Data actualizarii: Vineri 10 Martie 2023, 10:06

Ediția 2023 a turneului de la Wimbledon îi va include pe sportivii ruși și belaruși, spre deosebire de competiția de anul trecut.

Oficialii circuitelor ATP și WTA au amendat Federația Britanică de Tenis cu 1,5 milioane de lire sterline, drept consecință a interzicerii sportivilor ruși și belaruși, în ediția 2022 a turneului de la Wimbledon

Hotărârea a jucat un rol important în schimbarea de poziție asumată de reprezentanții turneului londonez, care, potrivit The Daily Mail, ar fi decis ridicarea suspendării, în vederea ediției din acest an, programate pentru perioada 3-16 iulie. 

Federația Britanică de Tenis evită pierderi de peste 20 de milioane de dolari, permițându-le rușilor și belarușilor să joace

Competitorii din Federația Rusă și Belarus care vor dori să participe la Wimbledon vor fi nevoiți să se supună câtorva condiții. În primul rând, acestora nu li se va permite să își manifeste susținerea față de propria țară, iar, în al doilea rând, vor concura sub steag neutru, la fel cum au făcut-o toți tenismenii din cele două țări, de la începutul invaziei rusești în Ucraina, începute în 24 februarie 2022. 

Conducătorii Federației Britanice de Tenis au fost amenințați de ATP și WTA cu suspendarea dreptului de organizare a turneelor de la Queen's și Eastbourne, în scenariul în care nu ar fi fost de acord cu participarea sportivilor ruși și belaruși. 


Rezumatul partidei Manchester United - Betis 4-1

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!