Ucraina pregătește lovitura finală! Cum încearcă Zelenski să-i îngenuncheze pe ruși: „Nu am pierdut încă!”

Volodimir Zelenski Război în Ucraina Stiri Volodimir Zelenski
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 12 Aprilie 2023, 13:05
Data actualizarii: Miercuri 12 Aprilie 2023, 13:24

Ucraina vrea menţinerea presiunii asupra Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru ca sportivii ruşi să nu fie autorizaţi să participe la Jocurile Olimpice de la Paris, după un an de invazie rusă, a declarat, marţi, ministrul ucrainean al Sporturilor.

„Vom continua să facem presiuni şi probabil CIO va înţelege că atât timp cât este un război în Ucraina, revenirea sportivilor ruşi şi belaruşi nu este oportună”, a declarat ministrul Vadim Gutţait.

„Sperăm ca marile federaţii să rămână solidare cu ucrainenii şi să nu le permită să participe la competiţii internaţionale”, între care Jocurile Olimpice, a adăugat ministrul ucrainean, care prezidează de anul trecut şi Comitetul Olimpic Ucrainean.

  • Volodimir Zelenski

„Trebuie să ne apărăm cauza. Noi nu am pierdut încă. Dar dacă se va întâmpla, va trebui să ne reunim federaţiile şi sportivii pentru a decide ce poziţie vom adopta. Jocurile Olimpice sunt cea mai importantă competiţie pentru un sportiv”, a mai subliniat demnitarul ucrainean, care a recunoscut în acelaşi timp că nu toate federaţiile ucrainene sunt în favoarea unui boicot al competiţiei.

Conform ministrului, cel puţin 237 de sportivi ucraineni au fost ucişi de la începutul invaziei ruse şi cel puţin 343 de baze sportive au fost distruse.

CIO a recomandat reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale, sub drapel neutru şi „cu titlu individual”, cu condiţia ca aceştia să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina.

CIO va decide, „la momentul oportun”, cu privire la posibila lor participare la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, pe care Ucraina, Polonia şi ţările baltice ameninţă să o boicoteze în cazul prezenţei Rusiei, conform preşedintelui CIO, Thomas Bach.

Preşedintele CIO a reiterat faptul că politica nu poate face parte din competiţiile sportive şi sportivii nu trebuie pedepsiţi pentru paşaportul lor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!