Ucraina a anunțat că boicotează competițiile în care vor evolua sportivii din Rusia!

Ucraina Comitetul Olimpic International Rusia Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Martie 2023, 14:30
Data actualizarii: Vineri 31 Martie 2023, 14:32

Războiul declanșat de ruși în Ucraina a depășit deja 400 de zile.

Guvernul ucrainean a anunţat că sportivii din Ucraina nu vor participa la turneele de calificare la Jocurile Olimpice la care vor concura reprezentanţi ai Rusiei.

Decizia a fost anunţată de ministrul Oleg Nemchinov, membru al Comitetului Olimpic Ucrainean.

“La şedinţa de guvern, s-a luat o decizie la propunerea ministrului Vadim Gutzeit, conform căreia vom participa doar la turneele de calificare la care nu sunt ruşi.

Drept urmare, participarea în ciuda acestui criteriu poate duce la pierderea de către federaţia respectivă a statutului naţional”, a afirmat Nemchinov, potrivit insidethegames.biz, citat de news.ro.

Comitetul Olimpic Internaţional, de partea sportivilor din Rusia și Belarus

Decizia vine după ce Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat, marţi, că sportivii din Rusia şi Belarus ar trebui să poată participa individual la competiţiile internaţionale dacă nu susţin ofensiva militară din Ucraina şi nu au legături cu armata.

Nemchinov recunoaşte că decizia de boicotare a calificărilor înseamnă pentru unii sportivi că nu vor avea şansa de a participa la JO, dar a menţionat că este un preţ care trebuie plătit.

“Ştiu, nu i-aş dori asta nimănui. Ieri am fost prezent la înmormântarea unui bun prieten, care şi-a dedicat mai mult de 20 de ani din viaţă atletismului şi a murit la Harkiv.

A lăsat în urmă trei copii. A mers voluntar la război. A făcut parte din unităţile de luptă”, a menţionat el, precizează sursa citată.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!