Ucraineanca Dayana Yastremska, copleșită de sprijinul și căldura românilor: „Iubesc România, e foarte similară cu țara mea”

Dayana Yastremska Tenis WTA Transylvania Open 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 15 Octombrie 2022, 17:55
Data actualizarii: Sambata 15 Octombrie 2022, 18:05

Ucraineanca Dayana Yastremska a făcut o declarație emoționantă, mulțumindu-le românilor pentru sprijinul copleșitor. 

Dayana Yastremska (22 de ani, 94 WTA) a fost eliminată în optimile Transylvania Open 2022 de către italianca Jasmine Paolini, scor 6-4, 6-1, dar săptămâna aceasta nu a fost deloc fericită și prielnică focalizării asupra sportului, pentru sportiva din țara vecină.

Ucraineanca Yastremska a jucat la Cluj-Napoca în ciuda veștilor cumplite care au inundat presa mondială în dimineața zilei de luni, 10 octombrie, când Federația Rusă a răzbunat atacul ucrainenilor țintit asupra Podului Kerci, din Crimeea, și au lansat peste 90 de rachete asupra mai multor orașe ucrainene, pentru a instaura panică și haos. Printre victime, 14 morți și peste 97 de răniți, iar Consiliul Europei a decis, câteva zile mai târziu, să declare, în consecință, Federația Rusă ca stat terorist

Despre fuga din Ucraina, în februarie: „Nu doresc nimănui să simtă vreodată cum e să treci prin așa ceva.”

„Pot să spun că atunci când am ieși pe teren, am simțit ceva foarte apropiat de mine. Nu au fost mulți oameni, dar am simțit sprijinul meu. De asemenea, o mulțime de români mi-au scris pe Instagram, după meci. 

Nu am idee cine sunt, dar mi-au scris, spunându-mi că au citit știrile, că văzuseră cele 90 de rachete lansate spre Ucraina și atacul masiv care a avut loc. Nu mi-au vorbit prea mult despre meciul meu, ci despre situația din Ucraina, încercând să mă susțină.

Dayana Yastremska: „Nu am văzut de mult timp o organizare atât de bună a unui turneu WTA 250.”

Este un lucru bun, pentru mine e mult mai important să primesc acest tip de sprijin, în loc de felicitări.

Pentru mine, e o plăcere să joc aici. Știu că atunci când am părăsit Ucraina și am venit în România, o mulțime de români mi-au scris, mesageria mea era plină. 

Chiar și directorul acestui turneu mi-a scris pe WhatsApp fără să ne fi cunoscut înainte, ca să mă întrebe dacă am nevoie de ajutor. 

Iubesc acest turneu foarte mult, organizarea este exemplară. Nu am văzut de mult timp o organizare atât de bună a unui turneu WTA 250. 

Cred că românii dau ce au mai bun. Poți să observi că, dacă organizează ceva, se duc până la capăt cu eforturile. 

Îmi place Cluj-Napoca și îmi place România, pentru că prima dată când am lăsat Ucraina în urmă, am trecut granița spre România, în data de 25 februarie. 

Când am ajuns în România, am fost întâmpinați cu multă mâncare, băutură, oamenii au fost foarte ospitalieri. Am găsit un sprijin imens, și simțeam cum oamenii empatizează cu sora mea și cu mine. 

Nu doresc nimănui să simtă vreodată cum e să treci prin așa ceva. Vă doresc tot ce e mai bun, să aveți pace. Îmi place să fiu aici, în România, e foarte asemănătoare Ucrainei,” a spus Dayana Yastremska, într-o intervenție acordată în timpul Transylvania Open. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!