Razboi ucraina rusii interzisi la Wimbledon Tenis ATP Tenis WTA Tenis

Efectele războiului în Federația Rusă: zeci de tenismeni au aplicat pentru cetățenia kazahă pentru a-și putea continua activitatea

Vicepreședintele Federației Kazahe de Tenis anunță că, printre jucătorii care au cerut cetățenie kazahă, se află inclusiv tenismeni care au reprezentat deja Federația Rusă în Cupa Davis și Cupa Billie Jean King. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Octombrie 2022, 09:05
Data actualizarii: Vineri 14 Octombrie 2022, 09:08

Pentru a nu rata competiții sportive din cauza cetățeniei ruse, cum s-a întâmplat în ediția 2022 a turneului de la Wimbledon, zeci de tenismeni au aplicat pentru cetățenia kazahă, pe fondul sancțiunilor impuse împotriva Federației Ruse, începând cu izbucnirea războiului în Ucraina

Vicepreședintele Federației de Tenis din Kazahstan a explicat pe larg fenomenul, spunând că, predominant, este vorba despre juniori care nu își vor cariera periclitată de imprevizibila desfășurare a războiului și de repercusiunile aferente.

Tenis: peste 30 de cereri pentru cetățenia kazahă, iar numărul e în creștere

Informația importantă dezvăluită de Yuriy Polskiy este că, printre cei peste 30 de tenismeni care au aplicat pentru cetățenia kazahă, se află tenismeni seniori, care au reprezentat Federația Rusă în Cupa Davis și Cupa Billie Jean King. 

„Până astăzi, au existat mai mult de 30 de cereri, dar numărul e în creștere. Sunt în mare parte copii, de la 12 ani în sus. Există și profesioniști, jucători adulți care ar dori să facă un astfel de transfer.

Dar nu toți pot, pentru că dacă ai jucat pentru echipa națională de seniori a unei țări, în Cupa Davis sau în Cupa Billie Jean King, nu poți juca pentru o altă țară. Acest lucru este interzis de regulamentul Federației Internaționale de Tenis,” a spus Polskiy.

Kazahstan, neutră față de Federația Rusă și Ucraina, în lumea tenisului

„Suntem colegi, există respect și cooperare în multe privințe. De exemplu, când s-a întâmplat această situație cu Ucraina și Rusia, am oferit posibilitatea atât rușilor, cât și ucrainenilor să se antreneze în Kazahstan, pe terenurile noastre, în mai multe orașe.

Au venit, au organizat cantonamente de pregătire, au participat la turnee. Există această interacțiune. Kazahstanul a fost întotdeauna neutru, noi suntem pentru prietenie, pentru pace între țări,” adăugat al doilea om în Federația Kazahă de Tenis, notează Eurosport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!