Tenis

VIDEO Minutul în care Dayana Yastremska a primit cele mai frumoase cuvinte, chiar pe teren. Chinezoiaca Zhang a privit-o în ochi pe ucraineancă

Dayana Yastremska (21 de ani) a jucat finala pierdută, 6-3, 3-6, 4-6 cu Shuai Zhang (China), cu gândul la Ucraina, țară invadată de Rusia lui Vladimir Putin.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 06 Martie 2022, 21:41
Data actualizarii: Duminica 06 Martie 2022, 22:32

Posesoare a unui wild-card, Dayana a urcat pas cu pas în turneul de la Lyon (WTA 250) și a pătruns până în finală, deși specialiștii nu anticipau un parcurs lung al ucrainencei din cauza suferinței din ultimele 10 zile.

Yastremska a găsit resurse de energie și chiar a domant-o pe asitica în vârstă de 33 de ani în primul set al finalei care a jurat o oră și 44 de de minute. Shuai Zhang a dat dovadă de respect și de generozitate la finalul meciului care s-a jucat cu trofeul pe masă.

Partida a fost una spectaculoasă, de anduranță, iar ucraineanca de 21 de ani i-a dat o replică solidă experimentatei adversare în vârstă de 33 de ani.

Minutul în care Yastremska a primit cele mai frumoase cuvinte, chiar de la adversara sa

Asiatica nu a trecut peste momentele grele trăite în ultimele zece zile de Dayana, refugiată mai întâi din Ucraina în România, și i-a transmis câteva gânduri din inimă. S-a întors către ucraineancă și a privit-o în ochi.

"Te felicit Dayana, pe tine și echipa ta, știu că o perioadă dură pentru tine dar ești o luptătoare. Am văzut în ultimi trei ani, ai progresat mult, ai jucat un tenis incredibil. Ești cea mai bună, vei câștiga multe turnee, trebuie să mergi mai departe", așa și-a început discursul Zhang, la ceremonia de premiere din Lyon.

Și discursul Dayanei a fost unul plin de emoție. "Dacă mă priviți în aceste clipe, vreau să vă spun doar atât: "Dragii mei, sunteți atât de puternici. Ați dat dovadă de un spirit extraordinar'. M-am luptat pentru Ucraina și vreau să mulțumesc fiecărei persoane din țara mea pentru că susține Ucraina", a afirmat sportiva din Odessa.

  • Ucraineanca în vârstă de 21 de ani a cucerit trei trofee în carieră, la Hua Hin şi Strasbourg, în 2019, şi la Hong Kong, în 2018.

Modifică setările cookies