Irina Begu US Open 2022 Flushing Meadows Romania la US Open Sorana Cirstea US Open 2022 Turneul de la US Open Tenis

VIDEO Irina Begu (42 WTA) - Yue Yuan (142 WTA) 3-6, 6-7. România rămâne fără nicio jucătoare pe tabloul de simplu al Openului American

Irina Begu s-a oprit în turul secund al Openului Australian, sfârșind învinsă de Yue Yuan (142 WTA), scor 6-3, 7-6. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 01 Septembrie 2022, 22:50
Data actualizarii: Joi 01 Septembrie 2022, 23:29

Sorana Cîrstea și Irina Begu, eliminate în turul secund la US Open. România rămâne fără participantă la New York


Eliminările Gabrielei Ruse, Soranei Cîrstea și Irinei Begu în turul secund la Flushing Meadows confirmă faptul că România rămâne fără vreo jucătoare în turneul feminin de simplu de la New York, începând cu a treia rundă competițională; un rezultat dezamăgitor, având în vedere că la startul întrecerii țara noastră a aliniat cinci jucătoare: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse. 

Game, set și meci, Yue Yuan, care semnează o victorie surprinzătoare, în fața Irinei Begu, jucătoare mai bine clasată cu o sută de poziții în ierarhia mondială. Eșecul șochează, în contextul prestației extraordinare a româncei din primul tur, în care a revenit incredibil în fața belgiencei Elise Mertens, de la scorul de 3-6, 0-2. 

Meciul tenacității a fost adjudecat de sportiva din China, care a jucat mai lucid în tiebreak-ul setului secund, reușind să își mențină calmul la mingea de set procurată de româncă. 

Irina Begu rezistă și trimite setul în tiebreak, după un re-break care a ținut spectatorii pe marginea scaunelor. 

Pentru prima dată de la începutul setului, Yue Yuan preia conducerea și va servi pentru calificarea în turul 3 la Flushing Meadows.

Irina Begu revine de la 0-1, cu deficit de break în startul setului secund, iar revenirea se anunță promițătoare, atât timp cât ritmul din ultimele puncte va continua. 


Yue Yuan nu cedează avantajul break-ului și câștigă primul set în puțin peste jumătate de oră. Irina Begu, forțată la o revenire similară cu cea memorabilă, reușită în primul tur, contra belgiencei Elise Mertens. 

Debut ireal de partidă: Irina Begu câștigă doar trei puncte în primele trei game-uri ale duelului cu Yue Yuan, jucătoare mai slab clasată cu o sută de locuri în ierarhia WTA. 

A început meciul Irinei Begu (42 WTA) cu Yue Yuan (142 WTA), din cadrul turului secund al competiției de la Flushing Meadows. Begu are o șansă rarisimă la prima calificare a carierei în turul 3 la US Open. 


Game, set și meci, Belinda Bencic, care completează una dintre revenirile turneului la US Open. Sorana Cîrstea a servit pentru calificare, la scorul de 6-3, 5-4, dar s-a regăsit condusă, scor 6-3, 5-7, 1-4, nouă game-uri mai târziu. 

Belinda Bencic se distanțează la 4-1 în setul trei, ajungând la opt game-uri câștigate în ultimele nouă. 

Prim break reușit, din nefericire, de Belinda Bencic, în setul decisiv, în game-ul patru, pe fondul unui joc echilibrat însă, iar totul pare încă deschis. 

Game crucial adjudecat de Sorana Cîrstea, în startul setului decisiv, rezistând pe propria servă și opunându-se în prelungiri unui break care i-ar fi permis Belindei Bencic să înceapă manșa finală cu un avantaj de două game-uri. 


Game și set doi, Belinda Bencic. Numele jucătoarei calificate în turul 3 la US Open va fi stabilit în setul decisiv, deși Sorana Cîrstea a avut două șanse remarcabile de a închide partida, la scorul de 5-3 în setul doi. 

Setul secund intră în prelungiri. De la 1-2, Sorana Cîrstea face 5-3 în setul secund, dar eșuează în a servi pentru câștigarea partidei, la scorul de 5-4, într-un game în care salvase inițial trei mingi de break la rând. Apare frustrarea în jocul Soranei Cîrstea.

Revenire importantă a româncei în setul 2, de la 1-2 cu mingi de break pentru Bencic, la 3-2, o răsturnare de situație care poate să anihileze complet moralul elvețiencei. 

Sorana Cîrstea salvează trei mingi de break în game-ul patru al manșei secunde și câștigă un game care s-ar putea dovedi extrem de relevant, în plan psihologic. 


Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 6-3 în setul 1. Game & prim set, Sorana Cîrstea!

Sportiva din România profită de break-ul făcut în game-ul 8 al primului set și servește cu hotărâre pentru a câștiga al cincilea set, dintr-un total de șase jucate până în prezent în compania Belindei Bencic.

Sorana Cîrstea începe excelent partida, cu un game alb pe propriul serviciu. 


În 2009, 2019 și 2020, Sorana Cîrstea (32 de ani, 37 WTA) a ajuns în turul 3 la Flushing Meadows, iar ediția 2022 îi oferă șansa de a-și egala cea mai bună performanță la New York.

În față o va avea tocmai pe campioana olimpică de la Tokyo, Belinda Bencic (cap de serie #13), jucătoare pe care a învins-o însă în urmă cu două săptămâni, la Cincinnati, scor 6-2, 6-7, 6-4, la finalul unuia dintre cele mai lungi meciuri ale întrecerii (2 ore și 39 de minute de joc). 

Sorana Cîrstea o conduce pe Belinda Bencic cu 2-0 la meciurile directe

  • $188,000 este valoarea premiului acordat jucătoarelor calificate în turul 3 al Openului American 2022, cu $67,000 mai mult decât banii oferiți învinselor din turul secund. 

Cîrstea o conduce pe Bencic cu 2-0 la meciurile directe, iar ambele confruntări au avut loc pe hard (prima în 2021, la Melbourne), așadar curajul căpătat de elvețiancă după victoria cu Andrea Petkovic, în runda inaugurală, ar putea fi diminuat de dificultatea match-up-ului. 

Partida Sorana Cîrstea - Belinda Bencic va începe joi, 1 septembrie, la ora 18:00, fus orar românesc. 

Irina Begu, favorită categorică pentru a bifa prima calificare în turul 3 la US Open

Imediat după încheierea meciului Soranei Cîrstea cu Belinda Bencic, Irina Begu (32 de ani, 42 WTA) va acapara suprafața de joc pentru a-și securiza prima apariție în turul 3 la New York, taman la a unsprezecea participare.

Adversara Irinei Begu este chinezoaica Yue Yuan (23 de ani, 142 WTA), debutantă în turneele de mare șlem. Prezența lui Yuan în turul secund poate fi catalogată oarecum conjuncturală, prin prisma calității oponentei înfruntate în turul inaugural - Jaimee Fourlis (173 WTA) -, însă Yuan a ajuns la patru victorii consecutive la New York, asiatica trecând de toate cele trei tururi ale calificărilor, în defavoarea jucătoarelor Volynets (113 WTA), Hontama (194 WTA) și Inglis (134 WTA). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!