Sorana Cirstea US Open 2022 Romania la US Open 2022 Simona Halep US Open 2022 Sorana Cirstea declaratie despre Simona Halep Tenis WTA Romania Tenis

VIDEO Cum a comentat Sorana Cîrstea decizia Simonei Halep de a nu merge la conferința de presă după meciul pierdut în turul 1 la US Open

Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost eliminate în primul tur, respectiv a doua rundă competițională a turneului de la US Open, ediția 2022. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2022, 09:50
Data actualizarii: Vineri 02 Septembrie 2022, 10:00

Eliminată surprinzător de o jucătoare în vârstă de 20 de ani în primul tur al Openului American, Simona Halep (30 de ani, 7 WTA) a experimentat o frustrare atât de mare după eșecul cu Daria Snigur încât a refuzat să participe la conferințele de presă impuse jucătorilor după încheierea fiecărui meci jucat în turneele de mare șlem. 

Declinarea obligațiilor mass-media este penalizată de regulamentul WTA cu o amendă cuprinsă între 2500 și 5000 de dolari, sumă pe care sportiva din Constanța o va plăti fără stres financiar, având în vedere că a câștigat $80,000 pentru simpla prezență pe tabloul principal al întrecerii de la Flushing Meadows.  

Sorana Cîrstea: „E foarte greu să înțelegi din afară câtă muncă depui și cât de doare un eșec.”

Compatrioata Sorana Cîrstea (32 de ani, 37 WTA) a comentat dispariția Simonei Halep după meciul pierdut în runda inaugurală, spunând că o înțelege pe colega de generație, întrucât, la rândul său, s-a regăsit în numeroase instanțe în această ipostază. 

„Nu vreau să te bag într-un subiect cald, pentru că nu ne place să speculăm. Venim aici ca să vă sprijinim. Totuși, Simona ne-a tras plasă, nu a venit la interviu. Vreau să știi că noi ne-am simțit foarte prost. Nu am venit aici să vânăm lucruri de senzație, ci pentru a vă încuraja. 

Îmi pare foarte rău de incidentul de ieri, dar te-aș întreba care ar fi un eventual motiv care te-ar putea face să nu vii la interviu?”, a fost întrebată Sorana Cîrstea, într-un interviu acordat la New York. 

Învinsă dureros de Belinda Bencic în turul secund, Sorana Cîrstea a replicat: „Mi s-a întâmplat și mie, așa că pot să o înțeleg pe Simona. Am fost și eu în situația ei, mai ales când pierzi un meci neașteptat și ești extraordinar de dezamăgită după.

E foarte greu să înțelegi din afară câtă muncă depui și cât de doare, în momentul în care nu iese. 

În același timp, normal că înțeleg și partea jurnaliștilor, care sunt aici să își facă meseria. Însă o înțeleg pe Simona, am fost și eu în locul ei, din păcate și am făcut același lucru de multe ori.

Cred că este uman, nu trebuie să judecăm pe nimeni. Fiecare gestionează înfrângerile mai bine sau mai rău. Suntem oameni, nu suntem roboți. Înțeleg ambele părți,” a declarat Sorana Cîrstea referitor la decizia Simonei Halep de a nu se prezenta în fața jurnaliștilor, în finalul partidei pierdute cu Daria Snigur. 

Sorana Cîrstea, despre obligația de a participa la conferințele de presă

„În primul rând, suntem obligate prin legea WTA-ului să venim la interviuri. Dacă nu mă prezint la conferință, îmi iau amendă, așa că a devenit o rutină.

Așa cum după meci îți faci recuperarea, la fel, știi că ai presă. Sunt o persoană destul de retrasă, dar îmi place să împărtășesc, mai ales din punct de vedere profesional, cu oamenii care mă ascultă.

Încă de când eram mică, mi-a plăcut să dau interviuri, să vorbesc cu oamenii și să-mi spun povestea,” a spus Sorana Cîrstea pentru RTVNY.com. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!