Sorana Cirstea WTA Cincinnati Belinda Bencic campioana olimpica Sorana Cirstea Belinda Bencic WTA Cincinnati 2022 Tenis

VIDEO Sorana Cîrstea, revenire triumfătoare după infectarea cu coronavirus! A învins campioana olimpică după 3 ore de joc la Cincinnati

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul secund la Cincinnati, unde o va întâlni pe cehoaica Petra Kvitova. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 August 2022, 20:40
Data actualizarii: Marti 16 August 2022, 20:48

Sorana Cîrstea (32 de ani, 40 WTA) a debutat cu victorie la revenirea în circuitul WTA, după o pauză de trei săptămâni cauzată de infectarea cu coronavirus. În turul următor, Cîrstea va primi replica Petrei Kvitova, pe care a învins-o scor 6-2, 6-2, în runda inaugurală a Openului Australian din acest an. 

Sportiva din țara noastră nu doar că s-a calificat în turul secund la Cincinnati, dar a reușit această performanță trecând tocmai de campioana olimpică en-titre, Belinda Bencic (25 de ani, 11 WTA)scor 6-2, 6-7, 6-4, după 2 ore și 39 de minute de joc. 

  • Câștigând în turul 1 la Cincinnati, Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec în valoare de $45,315.

Sorana Cîrstea, palmares 2-0 împotriva campioanei olimpice, Belinda Bencic

A fost al doilea meci direct între Cîrstea și Bencic, dar și al doilea succes înregistrat de româncă în defavoarea elvețiencei. Primul set a fost controlat cu claritate de Sorana Cîrstea, care a reușit două break-uri consecutive în finalul manșei, pe când al doilea set a adus o doză de echilibru mai consistentă.

Într-un final de set secund în care game-urile s-au lungit din ce în ce mai mult, Sorana Cîrstea a fost depășită în tiebreak de o Belinda Bencic care și-a ales mai atent loviturile și nu a dat niciun metru înapoi, menținând constant un nivel de presiune ridicat.

Setul decisiv a fost apropiat de Sorana Cîrstea, care a făcut break devreme în manșa finală și l-a păstrat până la final, având un plus de prospețime fizică vizibil, în detrimentul Belindei Bencic. 

Modifică setările cookies