emma raducanu US Open Tenis

Sângele apă nu se face! Detaliul care arată cât de mult ține Emma Răducanu la România

Emma Răducanu este revelația tenisului mondial. 

Mihnea Stefan
Data publicarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 19:05
Data actualizarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 20:23

Emma Răducanu (18 ani) se bucură de cea mai masivă mediatizare din carieră. Tânăra este singura tenismenă din istorie care din calificări a izbutit să ajungă până în finala US Open, după ce a învins-o pe Sakkari (17 WTA), în semifinală, în două seturi, 6-1 și 6-4. 

Emma (150 WTA) este un mixt de culturi. Tatăl, Ion Răducanu, și bunica ei sunt din București, iar mama, Renne, s-a născut la Shenyang, în China.

  • Sângele apă nu se face! Detaliul care arată cât de mult ține Emma Răducanu la România

Cu toate acestea, sportiva s-a născut în Toronto, părinții săi emigrând când fiica lor avea numai doi ani, iar în prezent trăiește în Londra și reprezintă Anglia în tenisul mondial. Emma a declarat în repetate rânduri că iubește mâncarea românească și că vizitează Bucureștiul de câteva ori pe an pentru a-și vedea bunica, iar acest lucru nu este doar la nivel declarativ. Sportiva a inclus în descrierea de pe contul oficial de Instagram toate orașele din care se trage, iar Bucureștiul este unul dintre ele. 

Emma Răducanu va disputa prima finală din carieră chiar la US Open, sâmbătă, de la 23:30, împotriva lui Leylah Fernandez (73 WTA). Iar coincidentă sau nu, Nike i-a pregătit un echipament pentru Grand Slamul din SUA în culorile drapelului României: albastru, galben și roșu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!