Emma Răducanu e noua vedetă a tenisului mondial! Jucătoarea cu origini românești e în semifinalele US Open fără set pierdut

emma raducanu belinda bencic Tenis WTA Romania US Open 2021 Tenis Emma Răducanu e noua vedetă a tenisului mondial! Jucătoarea cu origini românești e în semifinalele US Open fără set pierdut
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 20:38
Data actualizarii: Joi 09 Septembrie 2021, 08:34

Emma Răducanu rescrie pagini ale cărților de istorie a sportului, calificându-se în semifinalele US Open la prima participare.

Incredibil! Emma Răducanu a reușit o calificare istorică în semifinalele US Open fără set pierdut. La doar 18 ani, sportiva britanică cu origini românești a învins campioana olimpică, Belinda Bencic în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4.

În penultimul act, Emma Răducanu va primi replica Mariei Sakkari. $675,000 va încasa tânăra jucătoare pentru cele cinci victorii semnate pe tabloul principal.

  • Emma Răducanu e noua vedetă a tenisului mondial! Jucătoarea cu origini românești e în semifinalele US Open fără set pierdut

Pe cine a învins Emma Răducanu la US Open 2021


Dincolo de cele trei tururi de calificări pe care le-a trecut cu brio, Emma Răducanu a legat cinci succese pe tabloul principal, cel mai răsunător fiind acesta, în care a scos-o din competiție pe noua campioană olimpică, Belinda Bencic.

Tur 1: 6-2, 6-3 cu Stefanie Voegele (128 WTA)

Tur 2: 6-2, 6-4 cu Shuai Zhang (49 WTA)

Tur 3: 6-0, 6-1 cu Sara Sorribes Tormo (41 WTA)

Optimi: 6-2, 6-1 cu Shelby Rogers (43 WTA)

Sferturi: 6-3, 6-4 cu Belinda Bencic (12 WTA)

Emma Răducanu a revenit de la 1-3 în primul set al sfertului de finală jucat în compania Belindei Bencic, câștigând 5 game-uri la rând și demoralizând-o pe adversara sa cu numărul infim de erori neforțate comise. Jocul metronomic al britanicei a făcut-o să încheie o partidă de 81 de minute cu numai 12 greșeli de acest tip. 

”Răducanu joacă fără frică,” a notat fostul tenismen și antrenor de tenis, Brad Gilbert pe Twitter, în timpul în care urmărea evoluția Emmei Răducanu. 

Deși a început competiția pe locul 150 mondial, Emma Răducanu va face un salt de minim 99 de locuri în clasamentul mondial, până pe poziția cu numărul 51. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!