Tenis

Suma vârstelor finalistelor de la US Open atinge doar 37 de ani! Emma Răducanu și Leylah Fernandez vor lupta pentru primul trofeu de Grand Slam

Suma vârstelor finalistelor de la US Open 2021 ajunge la borna de numai 37 de ani. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 08:31
Data actualizarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 09:08

Finala turneului feminin de la US Open 2021 este cea mai neașteptată din istoria modernă a sportului. Emma Răducanu (150 WTA, 18 ani) și Leylah Fernandez (73 WTA, 19 ani) vor fi jucătoarele care vor juca în seara zilei de sâmbătă cu titlul pe masă. 

  • Suma vârstelor finalistelor de la US Open atinge doar 37 de ani! Emma Răducanu și Leylah Fernandez vor lupta pentru primul trofeu de Grand Slam

Pentru Emma Răducanu, ediția 2021 este prima a Openului American la care participă, în vreme ce pentru Leylah Fernandez, aceasta este abia a doua participare la New York, după ce anul trecut se oprea în runda a doua competițională.

Emma Răducanu (18 ani) vs. Leylah Fernandez (19 ani), finala US Open 2021 


În semifinale, Emma Răducanu și-a continuat seria incredibilă de victorii fără set pierdut, impunându-se, 6-1, 6-4 în dauna grecoaicei Maria Sakkari, în doar 85 de minute de joc. De partea opusă, Leylah Fernandez a mai adăugat un nume greu la lista victimelor de renume răpuse în lupte aprige de trei seturi: Osaka, Kerber, Svitolina și acum numărul 2 mondial, Aryna Sabalenka. 

A fost 7-6, 4-6, 6-4 pentru sportiva din Canada, după aproape două ore și jumătate de joc, iar finala de sâmbătă lasă impresia că va stabili numele câștigătoarei în funcție de numărul de seturi jucate. Dacă meciul se va încheia în două seturi, favorită este Emma Răducanu, iar dacă partida va ajunge în set decisiv, Leylah Fernandez ar porni cu prima șansă. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies