Tenis

Păzea, vine Emma Răducanu! Puștoaica urcă cel puțin 76 de poziții în clasamentul WTA după US Open: ”Joc mai bine aici decât la Wimbledon!” 

Emma Răducanu (18 ani) a avut debuturi memorabile în turneele de mare șlem de la Wimbledon și US Open în 2021.

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 06 Septembrie 2021, 23:21
Data actualizarii: Luni 06 Septembrie 2021, 23:27

Emma Răducanu a cucerit lumea tenisului în ediția 2021 a turneului de la Wimbledon, în care a atins faza optimilor de finala încă din prima încercare. Sportiva britanică cu origini românești a învins-o pe Sorana Cîrstea pe iarba londoneză, dar a reușit noi recorduri la Flushing Meadows. Răducanu a învins-o pe Rogers, scor 6-2, 6-1 și a devenit la doar 18 ani sfertfinalistă de turneu de mare șlem și doar a treia jucătoare care se califică în sferturile US Open în Era Open după ce a pornit din calificări. 

”Din punctul meu de vedere, cred că joc un tenis mai bun aici decât la Wimbledon. Mă ajută să joc pe ciment, unde ai o marjă mai mare decât pe iarbă. Sincer, jocul meu se îmbunătățește cu fiecare meci, iar asta se datorează numărului de meciuri jucate și experienței pe care am acumulat-o în ultimele săptămâni. Iubesc ambele turnee, dar sunt experiențe diferite. Vreau să mă calific cât mai departe la New York,” a declarat Emma Răducanu, calificată în faza sferturilor de finală ale Openului American. 

Emma Răducanu va câștiga minim $425,000 la încheierea US Open 2021 


Comparând turneele de la Wimbledon și US Open, Emma Răducanu a răspuns: ”Se întâmplă mult mai multe lucruri la New York. La Wimbledon este o liniște mortuară când joci, în timp ce aici se întâmplă mereu ceva. Mă bucur de publicul de aici, mă ajută mult. Îmi place să joc tenisul cu zâmbetul pe buze și să mă bucur de el. Atunci apare cel mai bun tenis al meu, când mă bucur de joc. Acum e important să mă simt bine pe teren, să mă bucur de moment. Nu în fiecare zi ajungi în săptămâna a doua a unui turneu de mare șlem,” spunea Răducanu la finalul turului anterior, notează Punto de break

Emma Răducanu se va duela cu Belinda Bencic în sferturile de finală. În clasamentul WTA LIVE, Răducanu va urca de pe locul 150 până pe a 74-a poziție. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies