CTP emma raducanu US Open Tenis

EXCLUSIV CTP, elogii la adresa Emmei Răducanu: „Am trăit mai mult de jumătate de veac în tenis, dar așa ceva nu mi-am închipuit”

Emma Răducanu s-a calificat pentru prima oară în finala unui turneu de Mare Șlem.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 18:35
Data actualizarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 18:53

Jucătoarea de tenis cu origini românești a trecut în semifinalele US Open de Maria Sakkari, scor 6-1, 6-4, devenind prima sportivă din istoria competiției care vine din calificări și accede în finală.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, cunoscut pentru pasiunea sa față de sportul alb, laudă evoluțiile Emmei Răducanu la US Open și spune despre aceasta că „joacă cu bucuria de a crea tenis”.

„Am trăit mai mult de jumătate de veac în tenis, dar așa ceva nu mi-am închipuit că există la această vârstă să ai o asemenea maturitate și înțelepciune.

Tenisul pe care îl joacă cele două se racordează peste timp cu tenisul de dinainte de anul 2000, cu marile jucătoare de dinainte de surorile Williams.

Este o performanță excepțională, dar este rezultatul acestei stări de forță liniștită. Joacă cu bucuria de a crea tenis (Emma Răducanu), ea creează tenis, nu joacă tenis, creează. Eu nu am nici o favorită, le iubesc pe amandouă egal de mult, sunt fericit că pot vedea o asemenea finală.

Sunt fericit că trăiesc să văd această finală care va rămâne, după părerea mea, în istoria tenisului”, a spus Cristian Tudor Popescu, pentru PRO TV.

Emma Răducanu, cea mai bună jucătoare din Marea Britanie

Începând de luni, Emma Răducanu va deveni cea mai bine clasată jucătoare britanică, putând urca până pe locul 24 WTA în cazul în care va cuceri trofeul la US Open şi va pune, astfel, capăt dominaţiei de 310 de săptămâni a Johannei Konta.

Răducanu va avea însă o misiune dificilă în faţa canadiencei Leylah Fernandez, care a eliminat în drumul ei către finală trei jucătoare din Top 5 WTA (Naomi Osaka, Elina Svitolina şi Arina Sabalenka), precum şi o fostă campioană (Angelique Kerber), într-un sfert de finală dramatic, câştigat în trei seturi de jucătoarea nord-americană.

De menţionat că Emma Răducanu şi Leylah Fernandez nu s-au înfruntat niciodată în circuitul profesionist, singurul lor duel anterior având loc la nivel de junioare, la ediţia 2018 a turneului de la Wimbledon, unde britanica s-a impus cu 6-2, 6-4 în turul secund, la câteva săptămâni după ce canadianca reuşise să câştige turneul junioarelor de la Roland Garros.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!