Tenis

România - Ungaria 1-0: situație incredibilă în Billie Jean King Cup. România a pierdut cu Italia, dar rămâne în elita mondială: cum a fost posibil

România nu și-a pierdut statutul de echipă componentă a Grupei I Mondiale în Cupa Billie Jean King. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Septembrie 2021, 14:27
Data actualizarii: Joi 23 Septembrie 2021, 14:48

România a pierdut barajul jucat în Billie Jean King Cup cu Italia, pentru menținerea în Grupa I Mondială, dar concursul de împrejurări a făcut ca înfrângerea suferită la Cluj-Napoca în aprilie să nu mai aibă relevanță în contextul competițional.

Motivul îl constituie mutarea turneului final de la Budapesta la Praga, în consecință Ungaria își pierde statutul de echipă componentă a primei divizii mondiale, informează Tenisite. România a fost echipa următoare în clasamentul ITF, prin urmare a primit accesul în turneul preliminar. 

România a rămas în Grupa I Mondială a tenisului feminin


România
va juca, așadar, în turneul preliminar pentru turneul final al Billie Jean King Cup 2022, și nu în probele regionale, așa cum ar fi fost normal, ca rezultat al eșecului cu Italia. 

În loc să se întoarcă în zbuciumul grupelor de calificare, în care România ar fi fost din nou nevoită să învingă 3 adversare la rând pentru a avansa în runda următoare, România va disputa o singură confruntare pentru a se califica la turneul final. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies