GALERIE FOTO Toată echipa, la puzzle! Horia Tecău le-a propus româncelor un antrenament inedit înainte de barajul cu Serbia

Horia Tecau Baraj Serbia Romania Gabriela Ruse Jaqueline Cristian Romania Billie Jean King Cup Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 08 Noiembrie 2023, 18:15
Data actualizarii: Miercuri 08 Noiembrie 2023, 18:17

Horia Tecău a vorbit în emisiunea Poveștile Sport.ro despre experiența de a antrena echipa României de Cupa Billie Jean King. 

Căpitanul nejucător al echipei naționale de tenis feminin, Horia Tecău a confirmat pentru Sport.ro componența lotului convocat pentru barajul de Cupa Billie Jean King, Serbia - România, care va avea loc la Kraljevo, în weekendul 10-11 noiembrie.

Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Irina Bara, Anca Todoni și Monica Niculescu au făcut deplasarea în țara vecină cu obiectivul de a califica reprezentativa țării noastre în play-off-ul decisiv pentru calificarea la turneul final.

Horia Tecău a explicat în emisiunea Poveștile Sport.ro cum se simte să antreneze echipa României de tenis feminin

Înainte de meciurile de vineri și sâmbătă, cele cinci jucătoare din lot au fost invitate de Horia Tecău la o „seară de puzzle.”

Așezate în jurul unei mese, jucătoarele au avut de completat câte un puzzle, alăturându-i-se cu bucurie căpitanului nejucător, în această activitate. 

„În primul rând, simt că treaba de antrenor am pregătit-o ani de zile, jucând la dublu. Mereu eram într-un antrenament; eu îl antrenam pe el, iar el, pe mine. În șapte ani de parteneriat cu Jean-Julien Rojer, cred că am avut antrenor cu noi vreo 20% din timp. În rest, eram noi doi și ne antrenam încontinuu. De atunci deja mi-am dezvoltat abilitățile de antrenor.

E adevărat că a antrena fete mi se pare total diferit de a lucra cu băieți. Dimensiunea masculină pe care o cunoșteam - mai fermă, mai directă, cu multă logică și strategie - nu se potrivește atât de mult pe partea feminină, unde e foarte mult vorba despre gestionarea emoțiilor, despre ascultare, despre a fi ele într-o stare bună în care să joace tenisul lor cel mai bun.

Cumva, trebuie să devii atât de apropiat și de încredere încât să primească informațiile în momentele importante și să fie liniștite, ca să poată juca,” a dezvăluit Horia Tecău, în dialog cu Andru Nenciu, în cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro. 

„Cu băieții nu aveai neapărat nevoie să fii atent la lucrurile astea. Era, pur și simplu, foarte direct. 

În acest nou rol de antrenor, în care sunt, simt că e foarte mare nevoie pentru mine să mă dezvolt și în perspectiva feminină, și în perspectiva masculină, și de a lucra cu copii, și de a lucra cu profesioniști. 

Vreau să cunosc toate aspectele unui antrenor, iar un antrenor, înainte de toate, e educator. Trebuie să vină acolo ca un educator și să știe cum să comunice cu oricine,” a completat Horia Tecău, în exclusivitate pentru Sport.ro. 


Horia Tecău este unul dintre tenismenii de top ai României, în Era Open. A câștigat 38 de titluri în circuitul ATP, în proba de dublu masculin, dintre care două, în turneele de mare șlem: la Wimbledon, în 2015 și la US Open, în 2017.

A ieșit câștigător al Turneului Campionilor, în 2015, alături de Jean-Julien Rojer, dar și cvadruplu campion al turneului ATP de la București, în edițiile 2012, 2013, 2014 și 2016, cu patru parteneri diferiți: Robert Lindstedt, Max Mirnyi, Jean-Julien Rojer și Florin Mergea. 

În 2016, la Rio de Janeiro, Horia Tecău a câștigat, împreună cu același Florin Mergea, singura medalie olimpică reușită de România în probele olimpice de tenis. Cei doi dubliști au fost medaliați cu argint. 


Horia Tecău, la Poveștile Sport.ro. Emisiunea integrală

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!