Tenis

Reacția Simonei Halep după prima victorie din 2022: „Accidentarea de anul trecut m-a ajutat, eram epuizată.” 

Simona Halep le-a transmis australienilor că țara lor ocupă un loc special în inima sa. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 13:40
Data actualizarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 14:35

Simona Halep a debutat cu succes în sezonul 2022, învingând-o pe Destanee Aiava, scor 6-4, 6-2 în primul tur al competiției WTA 250 Summer Set 1 de la Melbourne. În faza ultimelor 16 jucătoare, România va putea urmări un duel 100% autohton, între Simona Halep și Gabriela Ruse.

La finalul primei partide oficiale jucate la simplu în acest sezon, Simona Halep a vorbit cu seninătate despre perioada dură adusă de dubla ruptură musculară suferită la Roma, în 12 mai 2021 și și-a încheiat discursul anunțând că abia așteaptă duelul cu conaționala sa, Gabriela Ruse.

„Mă bucur că am putut câștiga acest meci. Nu am mai jucat un meci oficial din noiembrie, iar anul trecut a fost, poate, cel mai dificil din întreaga mea carieră. 

Sunt fericită să fiu din nou în Australia, această țară ocupă un loc special în inima mea, iar să câștig azi înseamnă mult pentru mine. Mă bucur că pot să merg mai departe,” a început Simona Halep. 

Simona Halep, despre pauza provocată de accidentările dure în 2021

„Pauza m-a ajutat să îmi odihnesc puțin mintea. Mulți ani la rând am rămas în topul mondial, iar presiunea era ridicată. M-am simțit puțin epuizată. 

Dar, în același timp, să stau 3-4 luni fără un joc oficial mi-a făcut revenirea dificilă, dar am reușit să o fac la finalul anului trecut. Acum, sunt fericită că sunt sănătoasă și aptă de joc.

Am jucat împotriva Gabrielei Ruse în urmă cu câțiva ani, la Transylvania Open, dar fiecare meci e diferit, mâine mă așteaptă o nouă provocare. Abia aștept să joc și vă mulțumesc că ați venit,” a completat Simona Halep în interviul oferit pe suprafața de joc. 

Simona Halep vs. Gabriela Ruse va avea loc joi-dimineață, nu mai devreme de 0ra 03:30. Partida se va juca pe Arena Rod Laver, care a găzduit-o pe Simona Halep și în acest prim meci oficial al stagiunii. 

Modifică setările cookies