Roger Federer meci de retragere Cupa Laver 2022 Federer se retrage din tenis Rafael Nadal Roger Federer Tenis

Rafael Nadal oferă primul indiciu al retragerii sale: „Roger părăsind circuitul înseamnă că o parte din mine pleacă cu el!”

Roger Federer și Rafael Nadal au făcut declarații istorice la conferința de presă organizată după meciul de retragere a tenismenului elvețian. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 24 Septembrie 2022, 12:05
Data actualizarii: Sambata 24 Septembrie 2022, 12:09

Roger Federer (41 de ani) și Rafael Nadal (36 de ani) au trăit o partidă dureroasă din punct de vedere emoțional, în Cupa Laver. Luându-și rămas-bun lumii tenisului în această formulă, cei doi rivali au declarat cuvinte mărețe la conferința de presă, organizată după meciul cu Frances Tiafoe și Jack Sock

Nadal și Federer au avut minge de meci în partida de retragere a tenismenului elvețian, dar rezultatul final le-a fost potrivnic, însă lumea tenisului nu va ține minte scorul, ci valurile de emoții de la finalul evenimentului. 

Rafael Nadal: „Roger părăsind circuitul înseamnă că o parte din mine pleacă cu el.”

„Pentru mine a fost o onoare imensă să particip la acest moment istoric în sportul nostru. Roger părăsind circuitul înseamnă că o parte din mine pleacă cu el, după toate momentele în care s-a aflat de partea opusă a fileului, în cele mai importante momente ale vieții mele. A fost emoționant să-i vedem familia, e dificil să descriu ce am simțit. 

În viața familială și personală, probabil că nu abordăm viața prea diferit. Din acest motiv putem avea încredere unul în altul, putem vorbi des și liber, cu încredere. Să ai pe cineva ca Roger, cu care să te simți în siguranță, vorbind despre chestiuni personale, e un lucru extrem de frumos. Mă bucur că împărtășim toate țelurile importante ale vieții.

Sunt foarte mândru de cariera lui, dar și mai fericit că ne încheiem carierele ca prieteni, după tot ce am trăit împreună pe teren, ca rivali,” a spus Rafael Nadal, notează Punto de break

Roger Federer: „Am fost teribil de emoționat, ca înaintea unei finale.”

„În anumite momente am fost teribil de emoționat, ca înaintea unei finale. În alte clipe, am uitat complet de meci, pentru că eram alături de băieți, glumeam și era un nonsens în care uiți de toate, uiți de realitate.

Mesajul meu principal a fost întotdeauna de a-mi transmite pasiunea pentru sport fanilor și de a-i face să-și dea seama că sper să ne reîntâlnim pe scene diferite, pretutindeni în lume. Nu am planuri concrete, în legătură cu locul, modalitatea și momentul în care se va întâmpla.

Tot ce știu e că mi-ar plăcea să joc în locuri în care nu am mai jucat vreodată și să le mulțumesc oamenilor care m-au susținut de atât de mult timp. 

Nu știu cum am ajuns în acest punct, după toți acești ani, am fost mereu foarte conectați, în mod special în ultimul deceniu. De asemenea, de când am copii, asta m-a schimbat, rivalitatea noastră a evoluat. Sunt mulțumit cu locul în care sunt, acum că îl pot suna pe Rafa și să vorbim despre orice. Sper că el simte la fel, chiar dacă nu vorbim des,” a declarat Roger Federer, la conferința de presă, notează Punto de break

Modifică setările cookies