Tenis

FOTO Primul trofeu după 44 de ani! Reacția lui Darren Cahill după ce Ashleigh Barty a încheiat seceta tenisului australian la Melbourne

Triumful australiencei Ashleigh Barty la AO 2022 este primul succes la Melbourne înregistrat de tenisul australian, din 1978 încoace. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 13:25
Data actualizarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 13:27

Darren Cahill nu a putut să o oprească pe Ashleigh Barty în drumul său către primul titlu cucerit în Openul Australian. Antrenor temporar al americancei Amanda Anisimova, fostul tehnician al Simonei Halep și-a văzut actuala elevă învinsă în faza optimilor de finală tocmai de către liderul mondial.

Barty a învins-o pe Anisimova, scor 6-4, 6-3, după care a depășit consecutiv trei sportive din Statele Unite ale Americii: Jessica Pegula, Madison Keys și Danielle Collins pentru a-și apropia primul trofeu la Melbourne.

Darren Cahill și Rod Laver, emoționați de succesul conaționalei Ashleigh Barty

„Felicitări, Ash! Jucătoare legendară. Persoană legendară. Ambasadoare legendară a tenisului și a Australiei,” au fost cuvintele puternice scrise pe Twitter de fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill.

Nici legendarul Rod Laver nu și-a putut abține entuziasmul, după succesul semnat de Ashleigh Barty. „Un Grand Slam pe toate suprafețele, ești jucătoarea completă, Ashleigh! Sunt atât de fericit pentru tine în seara asta. Nimic nu se compară cu o victorie acasă. Felicitări, campioano! E minunat să fiu aici și să sărbătoresc acest moment alături de Australia,” a transmis Rod Laver. 

Chris O'Neil, în 1978 era ultima jucătoare din Austarlia care a reușit un titlu de mare șlem la Melbourne. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies