Darren Cahill revine în tenis ca să distrugă duo-ul Nadal-Djokovic: va antrena un tenismen tânăr de top 

Darren Cahill Darren Cahill Amanda Anisimova Darren Cahill antrenor Jannik Sinner Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 20 Iunie 2022, 10:30
Data actualizarii: Luni 20 Iunie 2022, 10:32

Jannik Sinner a mărturisit că se simte bine gândindu-se la începutul colaborării cu Darren Cahill. 

Afectat de o stare de extenuare fizică și psihică la începutul primăverii, Darren Cahill (56 de ani) a anunțat că încheie colaborarea cu Amanda Anisimova, pentru a tempera simptomele burnout-ului acuzat la capătul unei perioade de muncă intensă. 

După aproape patru luni de inactivitate, antrenorul australian revine în tenis pentru a colabora cu italianul Jannik Sinner (20 de ani, 13 ATP), fost număr 9 ATP, în 2021. 

  • Jannik Sinner, 0-1 cu Novak Djokovic și 0-3 cu Rafael Nadal, în meciurile directe cu cei doi tenismeni. 

Darren Cahill, noul antrenorul al tânărului italian cu origini austriece, Jannik Sinner

„Înapoi la muncă, abia aștept. Sunt sănătos din nou, odihnit și încântat de ceea ce mă așteaptă. Le mulțumesc doctorilor, familiei mele uimitoare și prietenilor apropiați, care au avut grijă de mine și m-au contactat, în ultimele patru luni. 

O mențiune specială tuturor persoanelor din România, care mi-au umplut mesageriile cu cuvinte călduroase. Le-am citit pe toate, sunteți cei mai tari! Ne vedem la Londra,” a anunțat Darren Cahill pe Instagram, mesaj prin care lasă de înțeles că va fi prezent, alături de Jannik Sinner, în turneul de la Wimbledon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darren Cahill (@dc10s)

Problemele de sănătate depășite de Darren Cahill 

„Am ajuns în SUA cu aproximativ 3 zile înainte de a merge la Indian Wells și nu mă simțeam simțit bine. După a doua zi pe teren cu Amanda (Anisimova), mi-am dat seama repede că nu aveam cum să merg până la capăt și să-i ofer atenția și grija necesare pentru a-mi face treaba de antrenor în mod corespunzător.

Nu e ușor de explicat, dar de când am ieșit din carantina de 28 de zile de la sfârșitul anului trecut în Australia, am avut probleme în a reporni.

Perioada aceea a survenit după alte 14 zile de carantină înainte de Australian Open 2021, urmate de 9 luni în străinătate, cauzate de restricțiile vamale și regulile de carantinare. 

După ce am petrecut 28 de zile analizând și criticând fiecare mișcare de antrenor, meci și punct din 2021, mintea mea a sfârșit epuizată.

Chiar și la Australian Open, în acest an, trăgeam de mine de-a lungul zilelor, ceea ce este neobișnuit pentru mine când vine vorba de tenis, pentru că de obicei este o simplă bucurie să fac ceea ce fac.

După AO, sincer am crezut că am fost un pic moale și am crezut că am nevoie să îmi dau un brânci și să merg la Indian Wells și la Miami, iar mintea și corpul meu își vor reveni în forță acolo unde erau.

Din păcate, n-a fost cazul.

Am vorbit îndelung cu Amanda și îi mulțumesc pentru înțelegerea acordată. Am nevoie să am grijă de mine. M-am oferit să rămân și să continui să o ajut ca prieten și ca o persoană care are enormă încredere în ea și în viitorul său pe terenul de tenis. 

Hleb Maslau a fost cu noi, e important să o spun, și el e un mare motiv din spatele jocului genial al Amandei în Australia. Ei au făcut martea parte a muncii în pre-sezon, în Miami, alături de trainer-ul Rob Brandsma. Amanda e pe mâini bune. 

Sunt conștient că suferința mea pălește în comparație cu cele cauzate de COVID și de război, iar gândurile mele continuă să fie în compania celor afectați.

Vă mulțumesc pentru sprijinul pe care l-am primit și vă voi vedea la Wimbledon, alături de echipa mea minunată de la ESPN, dacă nu mai devreme,” a scris Darren Cahill pe Instagram.  

Fost coleg al lui Darren Cahill, Andrei Pavel, despre șansele Simonei Halep de a câștiga încă un Grand Slam

Urmărește și >> Andrei Pavel, în emisiunea Poveștile Sport.ro: „Simona Halep mai poate câștiga un Grand Slam. Are nevoie de răutatea ei caracteristică”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!