Tenis

Președintele Serbiei atacă Australia după tratamentul oferit liderului ATP: „Vom lupta pentru Djokovic!”

Președintele Serbiei declară că executivul este mai presus de lege în Australia, potrivit evenimentelor întâmplate în cazul Novak Djokovic. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Ianuarie 2022, 09:10
Data actualizarii: Sambata 15 Ianuarie 2022, 09:30

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic îi ține partea liderului ATP, Novak Djokovic, în conflictul în care se află cu autoritățile australiene. Vucic a avut cuvinte grele de adresat prim-ministrului australian, Scott Morrison și a afirmat că sistemul judiciar din Australia și-a pierdut credibilitatea, după ce Ministrul Imigrării, Alex Hawke a întors decizia judecătorului Anthony Kelly, anulându-i sârbului viza pentru a doua oară. 

Săptămâna trecută, Novak Djokovic și ceilalți refugiați cazați au primit mâncare infestată cu viermi și bucăți de pâine mucegăită în Hotelul Park din Carlton. 

„Serbia va lupta pentru Novak Djokovic. Atacurile și presiunile asupra lui Novak Djokovic, un cetățean al țării noastre, au atins proporții atât de mari, încât îmi este imposibil să nu spun ce cred și să precizez care este răspunsul nostru față de Australia.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic: „Vom lupta pentru Novak Djokovic. Serbia va răspunde mai frumos decât l-ați tratat voi pe Novak Djokovic.”

N-aș fi spus o vorbă, dar, după decizia organelor executive ale autorităților australiene de a anula viza lui Novak Djokovic, premierul lor nu a luat cuvântul. Sunt uimit de faptul că astfel de decizii pot fi luate de autoritățile executive, după decizia celor judiciare. De multe ori, ei ne țin prelegeri despre statul de drept. Vă puteți imagina un ministru din Serbia anulând deciziile judecătorilor?

Cu această ocazie, ne-au arătat că sistemul judiciar este irelevant, pentru că toată puterea este în mâinile organelor executive”, a declarat Vucic, potrivit Blic.rs, citat de Fanatik

„Aș întoarce lucrurile la problema morală. Dacă ai vrut să-i interzici lui Novak să câștige al 10-lea trofeu la Melbourne, de ce nu l-ai întors imediat și nu i-ai spus că este imposibil să obțină viză pentru țara ta?

De ce îl hărțuiești și de ce vrei să fii nu doar deasupra lui și a familiei lui, ci și a unei întregi națiuni libere și mândre? Sunt un președinte dintr-o țară mică, dar care poate spune asta prim-ministrului unei țări mari. Faptul că îl vei hărțui o zi, două sau cinci nu ne va schimba poziția față de el”, a continuat președintele Serbiei.

Completând, Vucic a precizat: „Vom lupta pentru Novak Djokovic. Poți scrie mii de texte proaste despre el, dar rămâne cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile și va fi mereu în inimile noastre. Voi, care credeți că hărțuind și umilind obțineți ceva, nu vă veți apropia niciodată, nu de Novak Djokovic, ci de orice om obișnuit și de oamenii noștri, mândri și demni.

Serbia va fi cu Novak Djokovic, iar Serbia va răspunde, mult mai frumos decât l-ați tratat voi pe Novak Djokovic”, au fost cuvintele spuse de Aleksandar Vucic. 

Modifică setările cookies