Tenis

„Dispreț, dezgust, tristețe și neîncredere” Un specialist în limbaj corporal a analizat familia lui Novak Djokovic

Un specialist în studiul limbajului corporal a analizat comportamentul familiei lui Novak Djokovic afișat în timpul conferinței de presă de luni. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 10:39
Data actualizarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 10:54

David Stephens, un specialist în studiul limbajului corporal afirmă că familia lui Novak Djokovic a arătat semne de tristețe și dezgust în conferința de presă susținută luni, 10 ianuarie, zi în care sârbul a obținut o victorie în instanță, judecătorul Anthony Kelly decizând validarea vizei sale. 

Finalul conferinței de presă a atras atenția privitorilor, în condițiile în care Djordje Djokovic a decis brusc finalizarea conferinței, după ce a fost întrebat despre testul PCR cu rezultat pozitiv al lui Novak Djokovic din 16 decembrie. 

Djordje Djokovic a decis încheierea conferinței de presă, când a fost întrebat despre testul pozitiv al lui Novak, din 16 decembrie

„Este adevărat că s-a testat pozitiv în data de 16 decembrie și a știut că e pozitiv la COVID?”, a fost întrebarea adresată, în contextul în care Novak Djokovic a avut apariții în public în datele de 16 și 17 decembrie, atât la o lansare de timbre, cât și la propriul centru de tenis, unde s-a pozat alături de juniori. 

„Ok, deci conferința de presă se încheie aici, vă mulțumim pentru atenție,” a spus Djordje Djokovic, nu înainte ca mama sa, Dijana și tatăl său, Srdjan să dezaprobe acordarea unui răspuns la această întrebare. 

David Stephens a explicat pentru Daily Mail că tatăl lui Novak, Srdjan și fratele său, Djordje au afișat semne de dispreț și dezgust, în timp ce expresia facială a mamei sale, Dijana a indicat o stare de tristețe.

„Sunt în control, aleg la ce întrebări să răspundă, cui și să înceapă și încheie oricând vor conferința. E clar, de la început, că scopul lor e de a-și manifesta sprijinul față de Novak, fie prin a-l portretiza ca victimă ori erou. Djordje a folosit limbajul obișnuit al persoanei care încearcă să evite o întrebare, lucru care nu ajută credibilitatea răspunsului său,” a adăugat expertul în body language. 

Analizând-o pe mama lui Novak, Dijana, David Stephens a completat, spunând: „Vorbește despre faptul că are încredere în proces, dar limbajul său non-verbal indica o lipsă de încredere. Dă din cap, își ridică umerii, iar aceste gesturi contrazic ceea ce spune. 

E clar că e nefericită cu privire la această situație și că nu are încrederea că va fi încheiată în favoarea lui Novak, deși speră ca acest scenariu să aibă loc,” a adăugat David Stephens. 

Între timp, Novak Djokovic a făcut primele două antrenamente în Arena Rod Laver și declară că vrea să rămână în Australia și să încerce să concureze în ediția 2022 a Openului Australian. 

Modifică setările cookies