Tenis

Rafael Nadal împunge, înainte de startul turneului: „Australian Open va fi un eveniment grozav, cu sau fără Djokovic.” 

Rafael Nadal crede că nu există vreun jucător care să fie mai important decât un turneu. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Ianuarie 2022, 08:15
Data actualizarii: Sambata 15 Ianuarie 2022, 08:25

Rafael Nadal este ferm convins că niciun tenismen nu este mai presus de mărimea unui turneu de tenis și crede că ediția 2022 a Openului Australian va fi un eveniment sportiv de înaltă calitate, indiferent dacă Novak Djokovic va participa sau nu. 

Nadal a declarat că nu știe dacă întâmplările din ultimele 10 zile îl vor afecta pe Djokovic, dar îi urează tot binele din lume rivalului său. În final, Rafa Nadal a adăugat că Novak Djokovic este dator cu niște explicații pentru lucrurile care au ieșit la iveală despre el în utlimele săptămâni. 

Rafael Nadal: „Djokovic va fi în regulă și dacă va juca, și dacă nu.”

„E foarte clar că Novak Djokovic e unul dintre cei mai buni jucători din istorie, fără îndoială. Dar nu există niciun jucător care să fie mai important decât un turneu. Jucătorii vin și pleacă. Nimeni, nici măcar Roger Federer, Novak Djokovic, Bjorn Borg sau eu nu suntem esențiali. Tenisul merge mai departe. Australian Open e mult mai important decât orice jucător. Dacă va juca, va fi în regulă, dacă nu va juca, va fi în regulă din nou. Openul Australian va fi un eveniment grozav cu sau fără Djokovic, asta e părerea mea,” a declarat Rafael Nadal, notează Punto de break

„Nu știu dacă îl va afecta. Într-un fel, depinde de el, eu nu pot să fac nimic, decât să îi doresc tot binele din lume. Am avut o relație bună cu el de-a lungul carierei. Am făcut lucruri importante pentru circuit, pentru fundații și caritate.

Am fost împreună pentru mulți ani, dar cred că sunt multe întrebări pe care ar trebui să le clarifice cât de curând posibil. Cum rămâne cu imaginea lui? Fiecare își alege drumul. Îl respect mult ca persoană și ca sportiv. Îi doresc tot ce e mai bun, chiar dacă nu sunt de acord cu multe din lucrurile pe care le-a făcut în ultimele săptămâni,” a adăugat Rafael Nadal.

Australian Open 2022 începe luni, 17 ianuarie, iar Novak Djokovic ar juca tocmai în prima zi de concurs, în cazul în care dreptul său de participare nu va fi respins de Curtea Federală Australiană

Modifică setările cookies