Rafael Nadal a anunțat când se va retrage. Confesiune sfâșietoare la Melbourne: „Nu știu dacă va mai merita să sufăr.” 

rafael nadal Australian Open 2022 Rafael Nadal declaratie Rafael Nadal sindrom Muller-Weiss Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 17:36
Data actualizarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 05:51

Rafael Nadal a dezvăluit noi detalii despre perspectivele sale de retragere, în contextul în care joacă având dureri la picior. 

Diagnosticat cu sindromul Muller-Weiss, o afecțiune degenerativă care presupune o anomalie în creștere a osului scafoid, o deformare a unuia dintre oasele localizate în partea centrală a piciorului, Rafael Nadal a vorbit pe larg despre problema sa fizică, după calificarea în turul 3 la Melbourne. 

Ajuns la 35 de ani în a treia rundă competițională a Openului Australian pentru a 16-a oară în 17 participări, Rafa Nadal a explicat că se va confrunta cu aceste dureri pentru tot restul vieții sale și va juca doar până în momentul în care va mai avea șanse să facă rezultate importante în tenisul mondial. 

Rafael Nadal: „Osul meu scafoid e rupt în jumătate. E o problemă fără soluție.”

„Osul meu scafoid e rupt în jumătate, e o problemă fără soluție. E un lucru pe care nu o să îl uit pentru restul vieții mele, alt lucru adevărat e că îmi permite să concurez cu mai garanții, fie ele mai multe sau mai puține.

Ce am în acest sezon e puțin bagaj pentru a ajunge la o concluzie clară. 

Nu cred că aceste condiții vor fi perfecte pentru restul carierei mele, dar trebuie să înfruntăm viitorul cu optimism și garanții sportive.

Nu voi juca dacă nu voi avea șanse să câștig nimic. Să suferi având șanse va merita întotdeauna, dar să suferi fără șanse, fără să te bucuri sau să îți îndeplinești obiectivul își pierde sensul. Joc pentru că mă face fericit și pentru că provocările mă motivează. 

Dacă durerea va fi mai puternică decât orice altceva, dacă îmi ia speranța și posibilitatea de a-mi atinge țelurile, atunci va veni timpul să mă gândesc la alte lucruri. Acum nu mă aflu acolo, ci mă întorc în circuit cu entuziasm mare, după multe luni în care nu am concurat. 

În final, trebuie să fiu pregătit pentru orice situație, chiar dacă încerc să mă gândesc că lucrurile se vor îmbunătăți,” a declarat Rafael Nadal, notează Punto de break

În ciuda limitărilor fizice, în a doua rundă competițională a Openului Australian 2022, Rafael Nadal a făcut spectacol în fața numărului 126 ATP, Yannick Hanfmann, pe care l-a învins în două ore și 45 de minute, scor 6-2, 6-3, 6-4. 

În turul 3, Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) îl va întâlni pe Karen Khachanov (25 de ani, 30 ATP). Scorul meciurilor directe indică 7-0 în favoarea tenismenului născut în Manacor

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!