Tenis

Novak Djokovic, în bucluc! Datele oficiale arată că a ratat termenul limită pentru a cere scutirea de vaccinare

Novak Djokovic a fost prezent la o lansare de timbre în data în care avocații săi afirmă că s-a infectat a doua oară cu coronavirus. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 10:36
Data actualizarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 10:55

Avocații lui Novak Djokovic susțin că liderul ATP s-a infectat cu coronavirus pentru a doua oară în data de 16 decembrie, lucru care stă la baza scutirii medicale oferite de comisiile sanitare australiene pentru a-i facilita participarea la Openul Australian 2022. 

În aceeași zi în care ar fi contactat virusul însă Novak Djokovic a fost prezent la o lansare de timbre care îi omagiază cariera, informează AFP News. Cu o zi înainte de acest eveniment, numărul 1 ATP a asistat la meciul Stelei Roșii din Euroliga de baschet. 

Novak Djokovic, pozitiv a doua oară cu COVID în ziua în care a fost prezent la o lansare de timbre

Infectarea cu coronavirus în ultimele 6 luni a fost un criteriu controversat, neacceptat de polițiștii de frontieră, ci doar de comisiile sanitare și de oficialii turneului. 

În plus, conform cerințelor oficiale, dosarele trimise pentru primirea de scutiri trebuiau expediate nu mai târziu de 10 decembrie 2021, aspect care ridică noi semne de întrebare cu privire la legitimitatea demersurilor întreprinse de reprezentanții competiției. 

Djokovic, apariții în public fără mască și în ziua în care s-ar fi infectat, și în ziua de după

Nu în ultimul rând, Novak Djokovic a apărut în public fără mască de protecție și în data de 17 decembrie, când a asistat la o ceremonie de premiere a copiilor de la Centrul de Tenis Novak din Belgrad. 

Novak Djokovic va rămâne în Australia cel puțin până luni, 10 ianuarie, când va afla dacă are dreptul de a rămâne pe teritoriul Australiei. În cel mai probabil caz, decizia va lămuri și șansele sale de participare la primul Grand Slam al anului. 

Modifică setările cookies