Mesajul directorului Australian Open pentru familia Djokovic, după imaginile făcute de tatăl lui Novak cu protestatarii pro-Putin

Australian Open 2023 Craig Tiley familia Djokovic Srdjan Djokovic Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 09:30
Data actualizarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 09:41

Novak Djokovic și-a apărat tatăl, afirmând că Srdjan nu și-ar fi dat seama că steagurile purtate de spectatori nu erau ale Serbiei. 

Directorul Australian Open a dezvăluit că a purtat un dialog cu familia Djokovic, după ce tatăl lui Novak, Srdjan a fost observat pozându-se cu zâmbetul pe buze alături de fani care purtau steaguri ale Federației Ruse imprimate cu fața președintelui Vladimir Putin. În rândul acestora s-au numărat câțiva care au purtat tricouri pe care era inscripționată litera „Z”. 

Deși tatăl lui Novak, Srdjan Djokovic a declarat, la 24 de ore, că nu susține războiul, Craig Tiley a simțit nevoia de a discuta cu membrii familiei Djokovic, înaintea finalei de duminică, în care Novak Djokovic se va duela cu Stefanos Tsitsipas

Novak Djokovic a declarat că tatăl său a confundat steagul Serbiei cu steagul Federației Ruse

„Sfatul meu pentru voi e să aveți mare grijă, pentru că acesta este un eveniment de o însemnătate globală. E o platformă. Când intră sute de mii de oameni pe porți, e normal să ai câțiva care vin cu intenția de a deranja, dar nu vă prindeți în mijlocul lor,” a declarat Craig Tiley că i-ar fi sfătuit pe membrii familiei Djokovic.

„Au înțeles asta complet. Familia a fost înțelegătoare. Au fost supărați că s-a interpretat astfel, nu a existat această intenție. Tatăl lui Novak nu suține războiul și se concentrează pentru a sprijini pacea,” a adăugat directorul Australian Open, notează France24

Cum a explicat Novak Djokovic întâmplarea

„El trecea pe acolo, a fost fotografiat, iar situaţia a escaladat. A fost folosit greşit în această situaţie de acest grup de oameni. Nu pot fi supărat pe el pentru că pot spune că nu a fost vina lui. A ieşit ca să se bucure cu fanii mei. Apoi, s-a simţit prost şi ştia că mă va afecta ce s-a întâmplat în ultimele 24-48 de ore.

Tata trecea pe acolo. Erau multe steaguri ale Serbiei. Asta a crezut el. Credea că se fotografiază cu cineva din Serbia. Atâta tot. A mers mai departe", a declarat Novak Djokovic, calificat în a zecea finală a carierei, în Openul Australian. 

Ce s-a întâmplat după meciul Djokovic - Rublev

Tatăl lui Novak, Srdjan Djokovic a fost văzut alăturându-li-se cu zâmbetul pe buze protestatarilor pro-ruși de la Melbourne. Acesta a ținut un steag al Federației Ruse pe care era imprimat un portret al președintelui Vladimir Putin.

„Trăiască Rusia!”, a putut fi auzit tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan, în rândul oamenilor care au scandat pentru susținerea țării care a invadat Ucraina în regim susținut, începând cu 24 februarie 2022. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!