Ce a spus tatăl lui Novak Djokovic, după ce s-a pozat alături de protestatarii pro-Putin la Melbourne

Australian Open 2023 Novak Djokovic Srdjan Djokovic Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 08:35
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 08:45

Srdjan Djokovic a declarat că se află în Australia doar pentru a-și susține fiul, dar a ales să urmărească semifinala cu Tommy Paul la televizor. 

Srdjan Djokovic a reacționat, la 24 de ore după ce s-a pozat alături de protestatarii pro-Putin de la Melbourne.

Deși le-a transmis acestora o urare - „Trăiască rușii!” - și s-a pozat cu zâmbetul pe buze alături de persoane care purtau tricouri cu litera „Z” și steaguri imprimate cu fața președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Srdjan Djokovic susține că își dorește pacea și nu a avut intenția de a provoca reacții. 

Ambasadorul Ucrainei în Australia cere interzicerea accesului tatălui lui Novak Djokovic pentru restul turneului

„Sunt aici doar ca să îmi susțin fiul. Nu am avut intenția de a provoca aceste titluri sau descărcări. 

Eram afară cu fanii lui Novak, la fel cum am făcut-o de fiecare dată, pentru a sărbători victoria și a mă poza cu ei. Nu am avut nicio intenție să mă prind în asta. Familia mea a trecut prin oroarea războiului și ne dorim doar pace. 

Pentru a nu provoca alte probleme în semifinala de azi fiului meu ori celuilalt jucător, am decis să urmăresc meciul de acasă. Le urez ambilor un meci grozav și voi ține cu fiul meu, ca întotdeauna,” a spus Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak, o declarație culeasă de James Gray

Al doilea an la rând în care familia Djokovic iscă tensiune socială în Australia

Ambasadorul Ucrainei în Australia, Vasyl Myroshnychenko cere interzicerea accesului tatălui lui Novak Djokovic la Australian Open, pentru restul turneului. „E inaccetapbil și rușinos pentru turneu. Anumite sancțiuni trebuie impuse,” a spus acesta, potrivit Marca

În a doua zi a turneului, organizatorii Australian Open au interzis afișarea steagurilor Federației Ruse și Belarusului, în complexul Melbourne Park, dar măsurile de securitate au fost depășite, în seara zilei de miercuri, 25 ianuarie, când sârbul Djokovic l-a învins pe rusul Rublev.  

În zilele trecute, anumiți reprezentanți ai forțelor de ordine nu au reușit să facă distincția între steagurile Rusiei și Serbiei. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!