Explicația uluitoare a lui Novak Djokovic despre gestul tatălui său de a se poza cu steagul Rusiei, la Australian Open 

Novak Djokovic Australian Open 2023 razboi Rusia Srdjan Djokovic Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 17:39
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 17:47

Srdjan Djokovic a aprobat demersul unor protestatari care au scandat în favoarea președintelui Vladimir Putin, în complexul Melbourne Park.

Tatăl lui Novak, Srdjan Djokovic a fost văzut alăturându-li-se cu zâmbetul pe buze protestatarilor pro-ruși de la Melbourne. Acesta a ținut un steag al Federației Ruse pe care era imprimat un portret al președintelui Vladimir Putin.

„Trăiască Rusia!” a putut fi auzit tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan, în rândul oamenilor care au scandat pentru susținerea țării care a invadat Ucraina în regim susținut, începând cu 24 februarie 2022. 

Novak Djokovic și-a apărat tatăl, după calificarea în finala de la Australian Open
 

Calificat în finală la Australian Open, Novak Djokovic şi-a apărat tatăl, după controversele stârnite de imaginile cu bărbatul alături de susţinătorii lui Vladimir Putin şi de steaguri ale Rusiei. Sârbul a precizat că familia sa este împotriva războiului.

"El trecea pe acolo, a fost fotografiat, iar situaţia a escaladat. A fost folosit greşit în această situaţie de acest grup de oameni. Nu pot fi supărat pe el pentru că pot spune că nu a fost vina lui. A ieşit ca să se bucure cu fanii mei. Apoi, s-a simţit prost şi ştia că mă va afecta ce s-a întâmplat în ultimele 24-48 de ore.

Tata trecea pe acolo. Erau multe steaguri ale Serbiei. Asta a crezut el. Credea că se fotografiază cu cineva din Serbia. Atâta tot. A mers mai departe", a declarat Novak Djokovic.

Djokovic - Tsitsipas, finala Australian Open 2023
 

La 35 de ani, Novak Djokovic (5 ATP) s-a calificat în a zecea finală a carierei, la Australian Open. 

Novak Djokovic, care nu a pierdut niciodată vreo semifinală ori finală la Melbourne, îl conduce pe Stefanos Tsitsipas cu 10-2 la meciurile directe, istoric care include victoria în cinci seturi, din finala Roland Garros 2021. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!