Jaqueline Cristian Australian Open 2022 Tenis WTA Romania Tenis

VIDEO Jaqueline Cristian, hotărâtă să facă din 2022 cel mai bun an al carierei: „Vreau să închei sezonul în top 50”

Jaqueline Cristian și-a anunțat obiectivul pentru acest sezon, după debutul său în turneele de mare șlem. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 08:12
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 09:50

Jaqueline Cristian (23 de ani, 69 WTA) nu se descurajează, după eliminarea suferită în turul secund la Australian Open. Ediția 2022 a „Slam-ului fericit” a adus debutul sportivei din România în turneele de mare șlem. 

Deși eliminată în proba individuală în turul 2, de Madison Keys, Jaqueline Cristian va mai rămâne la Melbourne pentru a o înfrunta pe Simona Halep. Duelul va avea loc în proba de dublu, unde Cristian va juca alături de Andrea Petkovic împotriva echipei românești alcătuite din Simona Halep și Gabriela Ruse

Jaqueline Cristian vrea să încheie sezonul 2022 în top 50 WTA

Analizându-și parcursul în vara australiană de tenis, Jaqueline Cristian a anunțat că își propune ca obiectiv pentru acest an să îl încheie între primele 50 de jucătoare ale lumii. 

La finalul anului precedent, Cristian a jucat sferturi de finală în Openul Transilvaniei și prima sa finală în circuitul WTA, la Linz, ajungând pentru întâia dată în top 100 WTA, spațiu ierarhic care îi conferă acces la turneele mari ale circuitului de elită a tenisului feminin. 

„Am avut destule șanse în setul 2 pe care nu am știut să le gestionez. Am intrat cam emoționată, sigur, a fost prima dată pe o arenă de acest tip, a fost ciudat, dar sunt încă într-un proces de învățare. A fost o experiență bună, chiar dacă am pierdut meciul. Am jucat cu una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului și am simțit că sunt aproape, așa că o să încerc să iau părțile pozitive cu mine,” a declarat Jaqueline Cristian pentru Eurosport. 

„E prima mea experiență de Grand Slam, de-abia am început să joc cu jucătoarele acestea de top 10, cu experiență. Vreau doar să leg lucrurile pe care le fac la antrenament, să le aplic în timpul meciurilor și să strâng multe meciuri la acest nivel. Concret, vreau să închei anul în top 50 mondial,” a adăugat Jaqueline Cristian pentru sursa menționată. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!