Cristian Tudor Popescu, tăios cu privire la Djokovic: ”Un singur cuvânt: lașitate!”

Novak Djokovic riscă o interdicție de 3 ani în Australia, lucru care ar putea însemna că 2021 a fost ultimul an în care sârbul a participat la Australian Open. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 11:22
Data actualizarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 11:33

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat după ce autoritățile australiene au decis anularea vizei lui Novak Djokovic, motivând decizia în sprijinul sănătății și ordinii publice. Ministrul Imigrării din Australia, Alex Hawke a specificat că a fost în interesul public al australienilor să procedeze astfel, iar actualmente Novak Djokovic, alături de avocații săi se confruntă cu o situație complicată. 

„În momentul de față n-aș putea să-l mai văd pe Djokovic jucând tenis. Am vorbit mult despre asta, se va mai vorbi. Aș vrea să spun acum un cuvânt în legătură cu comportamentul lui, pe care nu l-am mai rostit până acum: lașitate! Djokovic a dat dovadă de lașitate. 

Cristian Tudor Popescu: ”Un singur cuvânt: lașitate!”

În niciunul dintre aceste momente penibile, Djokovic nu a ieșit într-o conferință de presă. Cine? Marele luptător Djokovic, cel care aleargă cu lupii. A tăcut atunci când a fost vorba de așa-zisul lui test pozitiv din 16 decembrie, când a fost vorba de nerespectarea regulilor sanitare cu caracter penal în Serbia, pentru că s-a întâlnit cu persoane după ce a fost testat pozitiv. 

Trebuia să iasă Djokovic într-o conferință de presă ca să comenteze evenimentele. Cum să nu ieși și să dai niște explicații pe care le datorai australienilor? 

Când a apărut problema falsului în declarații cu Spania, cu Belgradul, deplasările pe care nu le-a menționat. Lucrul cel mai grav, când suporterii lui fanatici s-au năpustit asupra mașinii în care credeau ei că se află Djokovic, s-au încăierat cu polițiștii, trebuia să iasă să le spună să lase autoritățile să-și facă datoria. Djokovic le-a mulțumit, stimați colegi, printr-un comunicat acestor huligani”, a spus Cristian Tudor Popescu, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Dacă va fi deportat, Novak Djokovic (34 de ani) riscă o interdicție de 3 ani în Australia

În primul caz, Novak Djokovic ar accepta decizia autorităților australiene și ar fi deportat în Serbia, ratând șansa de a-și apăra titlul de campion al Openului Australian. 

În cazul în care ar face apel, cerând o revizuire juridică a deciziei ministrului, Novak Djokovic ar putea câștiga procesul, urmând să rămâne și să joace sau recursul ar fi respins, caz în care ar fi deportat. 

Într-un ultim scenariu posibil, Novak Djokovic ar putea câștiga la recurs, dar guvernul ar putea face apel, pentru a se stabili dacă trebuie ținut sau nu în detenție și dacă are drept de joc la Australian Open. 

Modifică setările cookies