Simona Halep Simona Halep Australian Open 2022 Simona Halep Magdalena Frech live Simona Halep Toni Iuruc Tenis

VIDEO Simona Halep depășește emoțiile și se califică. România duce 5 jucătoare în turul 2 la Australian Open

Simona Halep a trecut în minim de seturi de Magdalena Frech, scor 6-4, 6-3 în primul tur al Openului Australian, după 89 de minute. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 05:12
Data actualizarii: Vineri 27 Mai 2022, 16:10

Simona Halep - Magdalena Frech 6-4, 6-3


Simona Halep și-a extins șirul victoriilor consecutive în 2022 la numărul 6, depășind-o pe Magdalena Frech în runda inaugurală a Openului Australian 2022. A fost o partidă echilibrată, în care Simona Halep a plătit cu risipă de efort costul celor 27 de erori neforțate comise, o bornă neobișnuit de înaltă pentru jocul sportivei din țara noastră. 

Jocul agresiv și ofensiv a salvat-o pe Simona Halep de un potențial set decisiv, aducându-i 25 de lovituri direct câștigătoare, dar precizia loviturilor a fost departe de siguranța oferită în primul turneu al anului, Summer Set 1. 

În momentele în care defensiva Magdalenei Frech părea să nu mai clacheze niciodată, Simona Halep a presat și a împins limitele oponentei cu convingere, amintind de jocul riscant prestat în ediția 2018, când ajungea în finala turneului. 

Simona Halep va juca în turul 2 contra jucătoarei mai bune a întâlnirii dintre Katie Volynets și Beatriz Haddad Maia. Partida va avea loc joi, 20 ianuarie. 

Setul 2:

6-3: Game, set & meci, Simona Halep! O victorie muncită, obținută în ciuda emoțiilor unui nou început într-un turneu de mare șlem. Românca nu a făcut cel mai bun meci al începutului de sezon, comițând 27 de erori neforțate, dar s-a concentrat eficient în momentele importante ale partidei și a aplicat un plus de agresivitate atunci când defensiva Magdalenei Frech a cerut-o.  

5-3: Simona Halep se apropie la un game de calificare.

4-3: Al treilea game consecutiv pentru Simona Halep, care și-a redobândit starea de calm și a început să se încurajeze între puncte. 

3-3: Concentrarea reapare în jocul Simonei Halep, în momentele relevante ale jocului, iar românca restabilește egalitatea, deși a fost condusă cu 3-1. 

2-3: Re-break important semnat de Simona Halep, care nu îi lasă polonezei niciun punct în acest game. 

1-3: Apar problemele pentru Simona Halep, la jumătatea setului secund. Frech face break-ul, pe fondul creșterii erorilor neforțate din jocul Simonei Halep. În debutul acestui set, Halep a avut o reacție nervoasă, spunând: „Nu pot să fac nimic. Ce fac greșit, că nu mai simt?! Ce fac?”, întrebându-se după un forehand trimis în fileu. „Hai, hai, dar nu mai știu să dau!” a adăugat românca, după ce antrenorul său, Adrian Marcu a încurajat-o verbal. 

1-2: O ușoară cădere în intensitatea fizică a Simonei Halep îi lasă loc Magdalenei Frech, care profită și își ține serviciul în prelungiri, după un forehand în lung de linie direct câștigător.  

1-1: Setul secund începe identic cu primul, Halep nereușind să mențină avantajul break-ului procurat. 

1-0: Break reușit de Simona Halep în primul game al setului doi. 

Setul 1: 

6-4: Game & set, Simona Halep! Fosta finalistă a Openului Australian se ridică la înălțimea ocaziei și încheie primul set, într-un moment în care nivelul de joc al Magdalenei Frech se afla într-o creștere notabilă. 

5-4: Crește presiunea pusă pe umerii Simonei Halep, în acest prim set. Frech încheie un hold în prelungiri și va căuta să trimită setul în prelungiri. Românca va avea a doua șansă de a-și adjudeca setul pe propria servă. 

5-3: Magdalena Frech nu renunță la luptă în setul de deschidere și recuperează unul dintre cele două break-uri pierdute. Are nevoie de game pe propria servă pentru a o pune pe Simona Halep în dificultate. 

5-2: Sunt reminiscențe ale Australian Open 2018 în jocul actual al Simonei Halep: condiția fizică extraordinară și o agresivitate impresionantă în lovituri o împing pe Halep mai departe, mai precis la un game distanță de câștigarea primului set. Va servi pentru a-l câștiga, după pauză. 

4-2: Apar primele winnere convingătoare din partea Simonei Halep, care nu se ferește să preia inițiativa în puncte, observând calitatea înaltă a defensivei Magdalenei Frech. Prima distanțare la 2 game-uri în această partidă îi aparține Simonei Halep. 

3-2: Magdalena Frech rezistă doar până la un punct în fața agresivității arătate de Simona Halep. Eficientă la retur, Halep obține din nou avantajul break-ului și îl poate confirma la reluarea jocului. 

2-2: As servit de Simona Halep pentru a încheia acest game la 15. Halep are nevoie de constanță la serviciu pentru a face diferența în acest start de set, pe care Frech îl joacă cu un nivel ridicat de încredere. 

1-2: Simona Halep ridică intensitatea loviturilor, dar precizia lasă de dorit în acest debut de campanie la Australian Open. Frech obține avantajul pentru prima dată în meci, iar Halep ajunge la 8 erori neforțate în doar 3 game-uri. 

1-1: Startul de meci devine dificil, după ce Simona Halep ratează șansa de a confirma break-ul procurat anterior. 

1-0: Simona Halep începe solid partida, controlând schimburile de mingi de pe linia de fund a terenului. Break la cincisprezece pentru sportiva din țara noastră, în primul game jucat la Australian Open 2022. 

Simona Halep va începe meciul la retur. 


Zi mare pentru tenisul românesc, în a doua zi de turneu la Australian Open 2022. Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu vor lupta pentru calificarea în turul secund, capul de afiș al zilei urmând să fie confruntarea dintre Petra Kvitova și Sorana Cîrstea.

Simona Halep a jucat pentru prima oară pe tabloul principal al Openului Australian în 2011. O finală, o semifinală și 12 ediții mai târziu, sportiva din România se prezintă din nou la startul competiției care marchează debutul anului pe scena prestigioasă a sportului mondial. 

Australian Open 2022 este a 12-a ediție consecutivă a turneului de mare șlem de la Melbourne la care Simona Halep participă.

În cele 11 participări bifate până în prezent, Simona Halep a adunat 28 de succese, dar și patru eliminări în turul inaugural. Halep nu a mai părăsit însă Openul Australian din primul tur de la ediția din 2017. 

Simona Halep: „Mă simt pregătită din punct de vedere fizic.” 

Cu 2 zile înaintea primului meci oficial din cadrul Openului Australian, Simona Halep s-a antrenat sub privirile soțului său, Toni Iuruc, pe care l-a lăsat să schimbe câteva mingi cu antrenorul său, Adrian Marcu, imediat după încheierea antrenamentului său. 

În runda inaugurală, Simona Halep se va duela marți, 17 ianuarie, nu mai devreme de ora 05:30 cu poloneza Magdalena Frech. Halep a mai întâlnit-o o singură dată, la Praga, în 2020, când a învins-o cu un scor categoric, 6-2, 6-0. 

Magdalena Frech (24 de ani, 102 WTA) este jucătoare profesionistă de tenis din 2012, fără titlu WTA în palmares. Sportiva din Polonia se află la a doua participare pe tabloul principal de la Melbourne, prima având loc în 2018, când a fost eliminată încă din primul tur de Carla Suarez Navarro. 

La acea ediție, Simona Halep bifa cel mai lung traseu al său în Openul Australian, atingând finala.

Simona Halep, îndrăgostită de publicul australian

„Nivelul de încredere e ridicat. Am muncit foarte mult înainte de a veni în Australia, am petrecut multe ore pe teren, mă simt pregătită fizic. Îmi doresc să fiu pregătită și din punct de vedere mintal pentru că mentalul este foarte important în astfel de situații, când te impui într-un turneu și apoi trebuie să evoluezi la unul mult mai important", a spus Simona Halep înainte de meciul din primul tur. 

„Îmi place energia publicului australian și mereu am simțit că trebuie să lupt un pic mai mult decât de obicei pentru a câștiga fiecare meci în parte. În 2018 am avut câteva partide deosebite, iar faptul că am reușit să le câștig m-au făcut mai puternică pe plan mintal și ca jucătoare. Mă simt mereu bine aici, cu fiecare an care trece. Nu am mai avut niciun fel de restricții și parcă totul a revenit la normal. Sunt bucuroasă că sunt din nou la Melbourne. Chiar dacă am 30 de ani, cred că pot juca un tenis bun", a adăugat românca, notează GSP

Simona Halep vs. Magdalena Frech va începe imediat după încheierea partidei dintre Andrey Rublev și Gianluca Mager. Duelul se va derula pe Arena Margaret Court, startul fiind estimat în jurul orei 05:30. Desfășurarea meciului va fi transmisă live text pe www.sport.ro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!