Tenis

Final fericit în povestea Novak Djokovic și vaccinul anti-COVID: liderul ATP va participa ca scutit la Australian Open

Novak Djokovic a primit scutire din partea organizatorilor Openului Australian și va putea participa în ediția 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 12:24
Data actualizarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 12:58

Novak Djokovic a primit scutire din partea organizatorilor Openului Australian și va putea participa la ediția 2022 fără a fi vaccinat anti-COVID. Anunțul a fost făcut de liderul ATP însuși într-o postare publicată pe Instagram.

„La mulți ani tuturor! Vă urez multă sănătate, iubire și fericire și sper să simțiti iubire și respect față de toate ființele de pe această planetă minunată.

Am petrecut timp de calitate fantastică alături de persoanele dragi mie în timpul pauzei de iarnă, iar azi mă îndrept înspre Australia cu o scutire,” a scris Novak Djokovic pe Instagram, anunțându-și participarea în primul turneu de mare șlem al sezonului.

La finalul unei luni întregi în care s-a discutat pe marginea acestui subiect, Novak Djokovic pare să fi ieșit câștigător, din postarea sa reieșind că ar fi încă nevaccinat, dar organizatorii, în frunte cu directorul Craig Tiley au găsit o alternativă legală pentru a-l înscrie pe actualul număr 1 mondial pe lista jucătorilor scutiți de vaccinarea anti-COVID.

Rămâne deocamdată neclar motivul pentru care Novak Djokovic a fost scutit, dar este de așteptat ca oficialii turneului să facă clarificări în această privință în orele următoare. 

Din postura de cel mai titrat tenismen al Openului Australian, având 9 titluri în palmares, Novak Djokovic este mare favorit să devină, la sfârșitul acestei luni, cel mai titrat tenismen din toate timpurile. Un trofeu la Melbourne l-ar duce la 21 de titluri de Grand Slam, cu unul mai mult decât cele câștigate de Roger Federer și Rafael Nadal. 

Clasamentul all-time al turneelor de mare șlem câștigate 

  1. Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic, fiecare câte 20 de titluri de Grand Slam
  2. Pete Sampras, 14 titluri de Grand Slam 
  3. Roy Emerson, 12 titluri de Grand Slam

Modifică setările cookies