Tenisul, interzis în căutările pe internet din China, ca rezultat al scandalului în care e implicată Shuai Peng

Shuai Peng Shuai Peng China Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 Noiembrie 2021, 09:22
Data actualizarii: Marti 30 Noiembrie 2021, 09:28

Termenul „tenis” a fost blocat în motoarele de căutare utilizate în China, ca efect al scandalului de amploare în care e implicată Shuai Peng. 

Dispariția fostei lidere WTA, Shuai Peng a atras un val de cenzuri în China, stat care a reușit să mușamalizeze gravitatea situației, folosindu-se și de intervenția Comitetului Olimpic Internațional.

După ce l-a acuzat de viol pe fostul vicepremier al Chinei, Zhang Gaoli, Shuai Peng și-a șters postarea de pe Weibo și nu a fost văzută timp de două săptămâni, apărând mai apoi în clipuri publicate de televiziunea de stat chineză și într-o conversație zoom avută cu președintele CIO, Thomas Bach. 

Deși capul Comitetului Olimpic Internațional a vorbit 30 de minute cu Shuai Peng, nu a existat nicio intenție de a cere deschiderea unei anchete pentru soluționarea acuzației. 

În tot acest timp, China a interzis cuvântul „tenis” în căutările online, timp de 34 de minute. Termenul a fost căutat de peste 67,000 de ori, iar diverși utilizatori chinezi ai internetului au demonstrat prin imagini că le-a fost blocat accesul la acest termen, informează The Hindu

Poziția UE față de situația lui Shuai Peng 


„Am văzut afirmaţiile atribuite lui Shuai Peng şi filmările apariţiei sale publice. Cu toate acestea, informaţiile despre acuzaţiile de abuz şi faptul că ea n-a fost văzută de două săptămâni rămân foarte îngrijorătoare. 

Nu suntem în măsură să comentăm acuzaţiile în sine, dar cerem să se efectueze urgent o anchetă completă şi transparentă. Solicitările de informaţii sigure sunt legitime. Cerem, în continuare, guvernului chinez să furnizeze dovezi independente şi verificabile cu privire la situaţia lui Shuai Peng şi la locul în care se află. Sperăm că ea îşi va putea relua curând activităţile sportive şi extrasportive normale“, a scris Nabila Massrali, purtătoarea de cuvânt UE, potrivit Adevărul

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!