GALERIE FOTO Sunt Comitetul Olimpic Internațional și China, de fapt, în cârdășie împotriva lui Shuai Peng? Faptele suspecte

Shuai Peng Shuai Peng disparitie Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 23 Noiembrie 2021, 10:01
Data actualizarii: Marti 23 Noiembrie 2021, 10:16

Shuai Peng a avut o conversație video-audio cu președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach. 

Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach a avut o conversație desfășurată pe Zoom cu Shuai Peng, sportiva care a fost dispărută timp de 19 zile, după ce l-a acuzat de viol pe fostul vice-premier al Chinei, Zhang Gaoli. 

Mesajele transmise pe site-ul oficial al Jocurilor Olimpice se aseamănă cu tonul utilizat de jurnaliștii televiziunii de stat din China, nepronunțându-se deloc cu privire la cele 19 zile în care a fost dispărută și concentrându-se doar asupra faptului că Shuai Peng zâmbește și se află în siguranță în momentul de față.

Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022 vor avea loc la Beijing peste mai puțin de 2 luni, prin urmare există interese împărtășite de Statul Chinez și Comitetul Olimpic Internațional pentru a crește liniștea în jurul evenimentului reducând atenția pe care cazul lui Shuai Peng o primește actualmente.  

„M-a liniştit să văd că Peng Shuai era bine, ceea ce reprezenta îngrijorarea noastră principală. Ea părea să fie relaxată. I-am oferit susţinerea noastră şi să rămânem în legătură în orice moment convenabil pentru ea, ceea ce evident că a apreciat”, a declarat Emma Terho, președinta Comisiei Atleților Olimpici. 

„La începutul acestui apel de 30 de minute, Shuai Peng le-a mulțumit reprezentanților Comitetului Olimpic Internațional pentru grija lor cu privire la bunăstarea sa. A explicat că e în siguranță și se simte bine, acasă în Beijing, dar ar vrea să își aibă intimitatea respectată în această perioadă. De aceea, Shuai Peng preferă să petreacă timp cu prietenii și familia,” se arată scris pe site-ul oficial al Comitetului Olimpic Internațional, fără ca marile întrebări și puncte de îngrijorare să fie adresate.

Pentru publicul larg, rămâne în continuare neclar dacă Shuai Peng a fost în siguranță de-a lungul celor 19 zile în care nu a fost văzută de apropiați, dacă are libertate de mișcare și de decizie în momentul de față și dacă acuzația sa va fi sau nu investigată. 

Shuai Peng a fost observată la un restaurant și la un turneu de tenis de juniori, organizat în Beijing. Ambele evenimente s-au desfășurat în weekend și au fost surprinse de televiziunea de stat chineză, care a asigurat că fosta lideră WTA se află în siguranță. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!