Tenis

Două meciuri bune de tenis au transformat-o pe Simona Halep: „Am sosit la Madrid cu îndoieli, dar acum sunt o persoană diferită”

Simona Halep le-a învins pe Shuai Zhang și Paula Badosa în primele două meciuri la Madrid fără să piardă set, iar succesele au transformat-o radical în bine, conform propriilor sale cuvinte. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 02 Mai 2022, 12:50
Data actualizarii: Luni 02 Mai 2022, 12:58

La 30 de ani, o sportivă cu experiență nelimitată nu doar în tenisul mondial, ci și în top 10 WTA, precum Simona Halep se poate simți lipsită de încredere atunci când iese pe terenul de tenis.

Urcușurile și coborâșurile nivelurilor de încredere de sine sunt elemente definitorii ale unei cariere de jucător profesionist de tenis, indiferent de calitatea sa, dar Simona Halep pare să își fi cimentat o fundație mentală extraordinară, de la începutul colaborării cu noul său antrenor, Patrick Mouratoglou.

Simona Halep, pe un val de încredere: „Acum sunt o persoană diferită. Mă simt mult mai încrezătoare.”

Încântată de succesele bifate în defavoarea chinezoaicei Shuai Zhang, respectiv spanioloaicei Paula Badosa, sportiva din România a admis, într-o conferință de presă, că a sosit la Madrid îndoindu-se de propriile abilități tenisistice, doar ca să urce, după doar două meciuri, pe un vârf de încredere pe care, mărturisește, nu l-a mai simțit de mult timp. 

„Am avut îndoieli, când am sosit aici. Nu știam cât de mult și cât de bine o să pot juca. Dar acum sunt o persoană diferită. Mă simt mult mai încrezătoare. Simt plăcerea care mă ajută să muncesc și mai din greu, și mai mult. 

Petrec mai mult timp pe teren. Cred că totul vine din interior, iar în acest moment mă simt mulțumită cu mine însămi. Simt că am șansa de a juca un tenis bun din nou,” a declarat Simona Halep în cadrul unei conferințe de presă susținute la Madrid, notează UbiTennis

Simona Halep, despre Cori Gauff: „E întotdeauna periculoasă. Meritul e al ei.”

În condițiile date, fanii Simonei Halep se bucură de sincronizarea acestui progres mental resimțit de Simona Halep, având în vedere proximitatea începerii turneului de la Roland Garros, fixat să înceapă în data de 22 mai. 

Dar până atunci, Simona Halep caută al treilea titlu la Madrid

Prefațând meciul din optimile de finală - a treia întâlnire directă cu sportiva americană, Cori Gauff - Simona Halep a spus următoarele: „Am jucat împotriva ei la Indian Wells, nu de mult timp. E întotdeauna periculoasă, o jucătoare dificilă. E super tânără și joacă un tenis grozav, meritul e al ei,” a caracterizat-o Simona Halep pe „Coco” Gauff.

Modifică setările cookies