VIDEO EXCLUSIV Andrei Pavel, în emisiunea Poveștile Sport.ro: „Simona Halep mai poate câștiga un Grand Slam. Are nevoie de răutatea ei caracteristică”

Andrei Pavel, invitatul de marcă al ediției a doua a emisiunii Poveștile Sport.ro. Urmărește emisiunea integral pe Voyo.ro

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Mai 2022, 12:10
Data actualizarii: Luni 02 Mai 2022, 12:59

Două finale de turneu de mare șlem pierdute au făcut-o pe Simona Halep să își regândească viitorul în cariera sa de tenis, în toamna anului 2017, deși clasamentul WTA o arăta ocupând prima poziție a ierarhiei mondiale.

La câteva luni după cel mai dureros eșec din viața sa profesională, înfrângerea cu Jelena Ostapenko din finala Roland Garros, Simona Halep l-a ales pe concetățeanul Andrei Pavel pentru a-i fi antrenor, în colaborare cu Darren Cahill.

Andrei Pavel, despre șansele Simonei Halep de a câștiga un nou Grand Slam: „Are nevoie doar de motivație și sănătate.”

Muncind împreună pentru a o ajuta pe Simona Halep, Andrei Pavel și Darren Cahill au condus-o pe Simona Halep către o finală eroică la Australian Open 2018, urmată imediat de primul titlu de Grand Slam, cucerit la Paris, în urma unei finale cu Sloane Stephens, încheiate scor 3-6, 6-4, 6-1. 

Prezent în studiourile PRO ARENA pentru a participa la a doua ediție a emisiunii Poveștile Sport.ro, Andrei Pavel și-a oferit perspectiva cu privire la șansele Simonei Halep de a cuceri un al treilea titlu de Grand Slam.

Întrebat dacă Simona Halep ar trebui să facă schimbări tactice pentru a reuși câștigarea unui nou titlu de mare șlem, fostul antrenor al sportivei din Constanța, Andrei Pavel a răspuns: „Din punct de vedere tactic, nu ar trebui să schimbe nimic. La ea contează foarte mult motivația și sănătatea. Aceste două lucruri sunt cele mai importante pentru Simona acum. Experiență are cât cuprinde, iar Simo acum are nevoie de sănătate și motivație.

Sunt acum niște jucătoare puternice pe care trebuie să le bată, e un nou lider, Iga Swiatek, care momentan e în cea mai bună formă, dar eu cred că Simona, dacă e motivată și are răutatea ei caracteristică, mai poate să câștige un Grand Slam,” a explicat Andrei Pavel exclusiv pentru Sport.ro, în emisiunea Poveștile SPORT.RO

Andrei Pavel, fost număr 13 ATP, are în palmares 3 titluri ATP, câștigate în anii 1998, 2000, respectiv 2001 la Tokyo, St. Polten și Montreal. Ca antrenor, a jucat un rol important, alături de Darren Cahill, în transformarea Simonei Halep dintr-o campioană în circuitul WTA în câștigătoare de mare șlem. 

Urmărește și prima ediție a emisiunii Poveștile Sport.ro, în care invitata jurnalistului Andru Nenciu a fost Andreea Răducan, gimnasta română medaliată cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000

Modifică setările cookies