Tenis

VIDEO Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 6-4. Simona Halep trece testul psihologic: revine de la 1-4 în setul 2 și se califică în sferturi la Madrid

Simona Halep (21 WTA) a învins-o în optimile de finală ale turneului WTA 1000 de la Madrid pe americanca Cori Gauff (16 WTA), scor 6-4, 6-4. 
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 02 Mai 2022, 20:00
Data actualizarii: Luni 02 Mai 2022, 20:14

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 6-4, în optimile WTA 1000 Madrid, ediția 2022

Simona Halep va juca în sferturi contra tunisiencei Ons Jabeur (10 WTA), care a învins-o pe campioana olimpică, Belinda Bencic, scor 6-2, 3-6, 6-2. Halep o conduce pe Jabeur cu 2-1 la meciurile directe.


Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 6-4. Game, set & meci, Simona Halep! 5 game-uri la rând au fost suficiente pentru Simona Halep în setul secund pentru a închide partida în minim de seturi, pe fondul unei căderi de moral a americancei. 

Halep a câștigat 71% din punctele jucate cu prima servă, a lovit direct câștigător de 11 ori și a greșit neforțat de 10 ori, revenind ușor la stilul său de joc precaut, predominant defensiv, probabil ca armă tactică, pentru a preveni un scenariu în care s-ar fi vulnerabilizat prea mult în fața jocului agresiv al tinerei „Coco” Gauff. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 5-4. Da, da, da! Perseverența Simonei Halep dă roade: erorile curg în jocul tinerei Cori Gauff, iar victoria e la un game distanță. Halep va servi pentru a șasea calificare a carierei în sferturi la Madrid. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 4-4. Game alb pentru Simona Halep, care pare să fi urcat pe un val de încredere, pe fondul descurajării americancei. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 3-4. Patrick Mouratoglou se ridică în picioare, încercând să-și încurajeze eleva, care tocmai a recuperat deficitul break-ului și poate servi pentru a egala, de la 1-4. Cori Gauff a comis două duble greșeli, de la 40-egal, în acest game. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 2-4. Game la 15 pentru Simona Halep, care a servit schimbând constant direcția, derutând-o pe adversară. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 1-4. Halep ratează minge de break în acest game, iar Cori Gauff se regrupează la serviciu, variază eficient și îl încheie în favoarea sa, în prelungiri. Halep, aproape de a pierde primul set, sub comanda lui Mouratoglou. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 1-3. Revenirea începe convingător, Simona Halep face game alb. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 0-3. Gluma se îngroașă, dar avansul rămâne de un singur break. Simona Halep a fost într-o situație similară în meciul din primul tur, când a salvat însă mingile de break ale chinezoaicei Shuai Zhang, la scorul de 0-2. Primul test de tărie psihică sub comanda lui Patrick Mouratoglou se dă acum. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 0-2. Cori Gauff intră în teren și simte cu precizie retragerea Simonei Halep, atacând-o și reușind primul break în această partidă. 

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 0-1. Hold pentru Gauff, într-un moment în care avea nevoie de o încurajare pe tabela de marcaj.  


Simona Halep - Cori Gauff 6-4 în setul 1

Simona Halep - Cori Gauff 6-4. Game și prim set, Simona Halep! Românca închide la treizeci un game strâns, jucat fără mari riscuri, dar cu o inteligență tactică care îi arată experiența superioară. Un set jucat la siguranță pentru Simona Halep, care a adunat 5 lovituri direct câștigătoare și numai 5 erori neforțate pe durata primelor 38 de minute de joc. 

Simona Halep - Cori Gauff 5-4. Dublă greșeală și break, Simona Halep! Primul break îi aparține româncei, într-un moment sensibil al partidei. Cori Gauff ar putea fi demoralizată în setul secund dacă Halep va capitaliza peste această eroare majoră comisă de americancă în game-ul 9 al meciului. 

Simona Halep - Cori Gauff 4-4. Game la 15 pentru Simona Halep, care apucă să își tragă suflul înaintea unui game posibil crucial în deciderea setului inițial. 

Simona Halep - Cori Gauff 3-4. Un raliu epuizant, câștigat de Simona Halep la 15-30 nu face decât să-i întărească încrederea americancei că practică tactica potrivită. Gauff încheie game-ul cu o scurtă exemplară și duce mai departe lupta; e la două game-uri de a câștiga primul set, în trei meciuri cu Simona Halep. 

Simona Halep - Cori Gauff 3-3. Serviciul funcționează excelent pentru eleva lui Patrick Mouratoglou: game la zero pentru Simona Halep, care conturează o jumătate de set fără niciun break. 

Simona Halep - Cori Gauff 2-3. Motivată, Cori Gauff nu slăbește ritmul nici în al treilea game pe propria servă, pe care îl închide la treizeci. 

Simona Halep - Cori Gauff 2-2. Mai calmă decât în game-urile precedente, Simona Halep începe să deschidă unghiurile și egalează la doi, într-un început de partidă lipsit de break-uri. 

Simona Halep - Cori Gauff 1-2. Game la treizeci pentru Gauff, care are un joc de picioare impresionant ca viteză în startul setului unu. Simona Halep pare să își găsească mai greu ritmul în această partidă, după două meciuri începute ca din tun la Madrid, în actuala ediție. 

Simona Halep - Cori Gauff 1-1. Emoții pentru româncă în primul game la serviciu, care se încheie în prelungiri, cu o lovitură în plasă trimisă de Gauff. 

Simona Halep - Cori Gauff 0-1. Game solid pentru americancă în primul set, în care a dictat ritmul punctelor cu serviciul și forehand-ul. 


Partida dintre Simona Halep și Cori Gauff a fost programată de organizatori luni, nu mai devreme de ora 17:00, pe Stadionul Manolo Santana. 

Partida va fi a treia a zilei de luni de pe această arenă, după duelurile masculine Tommy Paul - Jannik Sinner și Gimeno Valero - Gael Monfils.

Simona Halep a mai întâlnit-o de două ori pe tânăra Cori Gauff, acum în vârstă de 18 ani. Românca s-a impus în ambele ocazii, atât la Wimbledon 2019, scor 6-3, 6-3, cât și la Indian Wells 2022, 6-3, 6-4.


În primele două tururi de la Madrid, Simona Halep a câștigat fără probleme duelurile cu chinezoaica Shuai Zhang (6-2, 6-3) și iberica Paula Badosa (6-3, 6-1).

"Mă simt incredibil, simt că am jucat bine și sunt foarte fericită pentru acest lucru, ea este foarte bună în acest moment, e pe locul 2, a fost încrezătoare, a jucat bine, dar cred că am avut șansa mea și am dat tot ce am avut mai bun. 

Terenul e incredibil, publicul mă susține întotdeauna, e foarte frumoasă atmosfera de fiecare dată când joc aici, vreau să le mulțumesc tuturor, e foarte bine să ai parte de energia mulțimii. 

E o plăcere și o onoare să îl am pe Patrick alături ca antrenor, muncim intens la anumite lucruri, joc bine în fiecare meci, mă focusez să devin mai bună și mai puternică", a spus Simona Halep, după victoria cu Paula Badosa.

Cum poate ajunge Simona Halep în finală la Madrid

  • Optimi: Cori Gauff (16 WTA)
  • Sferturi: Ons Jabeur (10 WTA)
  • Semifinale: Victoria Azarenka (17 WTA)
  • Finală: Emma Răducanu (9 WTA)
Modifică setările cookies