„În sfârșit!” Schimbarea remarcată de CTP în jocul Simonei Halep. Românca a zdrobit-o pe Badosa

Simona Halep CTP Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Mai 2022, 15:03
Data actualizarii: Duminica 01 Mai 2022, 15:10

Simona Halep s-a callificat în optimile de finală ale turneului de la Madrid, după ce a trecut în două seturi, scor 6-3, 6-1 de Paula Badosa.

De doar o oră și 16 minute a avut nevoie Halep pentru a trece de jucătoarea spaniolă.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP), mare admirator al sportului alb, susține că Simona Halep și-a recăpătat agresiunea pe care o arăta în 2018, când a ajuns în finala Australian Open și a câștigat Roland Garros.

„Simona – fără pas în spate! În sfârșit! Simona s-a întors la ce ne-a arătat în 2018, când a ajuns în finală la Australian Open și a câștigat Roland Garros. Urcată la maximum fizic, cu jocul de ‘picioare zburătoare’ care a făcut-o celebră, Simo n-a dat niciun pas în spate în fața loviturilor dure ale numărului 2 mondial, Paula Badosa.

A luat inițiativa, a returnat decisiv, a atacat cum a avut ocazia. A reușit contre formidabile, de ‘WTA lovitura lunii aprilie’. Foarte bine pregătită, inclusiv psihic, știind tot timpul ce are de făcut – asta trebuie să fie rezultatul lucrului împreună cu antrenorul Patrick Mouratoglou, cu care se arată că a făcut ‘joncțiunea’. Semne bune, chiar foarte”, a fost mesajul postat de CTP pe rețelele de socializare.

Halep, de două ori campioană la Madrid

Halep nu mai învinsese o jucătoare din top 5 mondial din septembrie 2020, când câştiga cu 6-0, 2-1 (abandon) în faţa cehoaicei Karolina Pliskova, în finala turneului de la Roma.

Simona Halep a încheiat cu 2 aşi (Badosa doar unul), nu a avut nicio dublă greşeală, în timp ce iberica a avut 4, procentajele punctelor câştigate cu primul serviciu fiind de 84,4% pentru Halep şi de 51,5% pentru Badosa (24 ani, 2 WTA). Halep a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 21-15, şi mai puţine erori neforţate, 14-18.

Halep, campioană la Madrid în 2016 şi 2017, precum şi finalistă în 2014 şi 2019, şi-a asigurat un cec de 90.745 de euro şi 120 de puncte WTA.

În optimi, Simona Halep o va înfrunta pe Cori Gauff (SUA).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!