„Nu e mare antrenor, e un afacerist!” O fostă campioană în WTA dezvăluie perioada de coșmar alături de Patrick Mouratoglou

Patrick Mouratoglou Aravane Rezai Simona Halep Patrick Mouratoglou Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 10:00
Data actualizarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 12:58

Aravane Rezai a confirmat o serie de supoziții făcute de fanii Simonei Halep, când vine vorba despre interacțiunea sportivei cu noul său antrenor, Patrick Mouratoglou. 

De 4 ori campioană în circuitul WTA, Aravane Rezai a făcut în 2020 o serie de dezvăluiri care știrbesc imaginea antrenorului de tenis, Patrick Mouratoglou.

Fost număr 15 mondial, Rezai l-a criticat pe Mouratoglou pentru absența sensibilității, dezvăluind că a fost supusă unui regim draconic, atât nutrițional, cât și din punctul de vedere al antrenamentelor, în perioada în care s-a aflat sub comanda francezului cu origini grecești. 

„A făcut presiuni asupra mea ca să-mi înfrunt părinții. Voia control total, rezultate și nu-i păsa în ce fel le obținea.”

„La turneul din Bali l-am invitat pe prietenul meu, Patrick Mouratoglou. Am câștigat turneul și am decis să lucrăm împreună. La început, încă eram antrenată de tata și am lucrat cu ambii.

Patrick mi-a adus o doză de profesionalism și m-a dus să mă antrenez pe cele mai bune terenuri. Dar uneori era prea posesiv. Și nu își asuma responsabilitățile. A făcut presiuni asupra mea ca să-mi înfrunt părinții. M-a pus față în față cu ei pentru ca el să obțină ce dorea: control total. Voia să obțină rezultate și nu-i păsa în ce fel le obținea.

„Abia mâncam, beam doar un pahar de lapte pe zi. Nu îi păsa dacă mă accidentez sau de sănătatea mea mintală.”

Îmi zicea «Îți promit că vei ajunge în Top 10. Trebuie să mă asculți». Am avut încredere totală în el. Dar nu e bine ca un bărbat să pună o fată tânără împotriva tatălui ei, în timp ce el stă și se uită.

E un om pasionat de tenis, dar nu aș pune că e un mare antrenor. E un foarte bun om de afaceri.

Dar nici nu îți poți imagina ce a făcut cu mine când am câștigat turneul de la Madrid... Abia mâncam, doar beam un pahar de lapte pe zi. Nici nu mâncam micul dejun. Abia puteam ridica telefonul. Eram ca într-o închisoare. Mă trezeam la 06:00 și alergam o oră sau două ore. Mă punea să fac exerciții chiar înainte de meci. Era prea mult.

Oamenii din echipa lui, doctori sau nutriționiști, îi spuneau că mă voi accidenta dacă va continua în acest fel. Iar el le spunea că nu îi pasă. 

Și nici nu-i păsa de sănătatea mea mentală. Punea multă presiune pe mine. Eram foarte slabă. Pentru fiecare meci mâncam doar foarte puțină salată. Aveam doar un pahar de lapte și salată în stomac.

Nu mă lăsa să mănânc mai mult. Spunea că trebuie să slăbesc, dar nu se putea așa. Când lucram cu el, auzeam «Patrick tocmai a câștigat alt turneu». Asta e tot ce dorea, să fie cunoscut”, spunea Aravane pentru Punto de Break. 

Din declarațiile oferite de sportiva franceză cu origini iraniene reiese un mare val de suspiciune cu privire la interacțiunea Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou. La fel ca Aravane Rezai, Simona Halep a renunțat relativ brusc la serviciile românilor și s-a focalizat exclusiv pe ajutoarele pe care le-a putut primi din partea angajaților Academiei Mouratoglou

„Când decid ceva, întotdeauna mi-o asum întru totul, și am avut încredere maximă în Patrick. Am vrut să lucrez cu oamenii lui și să-i las să se ocupe de mine. Din acest motiv am făcut schimbări în echipa mea. Am simțit că a fost lucrul potrivit de făcut: să îmi asum complet acest proiect nou,” spunea Simona Halep în luna septembrie, înainte de US Open, motivându-și alegerea de a renunța la colaborarea cu românii care au făcut parte din staff-ul său. 

Câteva săptămâni mai târziu, Simona Halep se regăsește suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF, pentru un rezultat pozitiv la testul anti-doping, dar și cu o incertitudine uriașă legată de viitorul său în tenisul mondial. 

CTP critică echipa Mouratoglou-Halep: „Îmi venea să înnebunesc, uitându-mă. Simona a pierdut cu capul, nu a gândit”

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!