CTP nu o iartă pe Sorana Cîrstea! „De ce o rodea grija atât de tare să scrie așa ceva în plin Wimbledon?”

Sorana Cirstea CTP tenis Wimbledon 2023 Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Iulie 2023, 09:50
Data actualizarii: Joi 06 Iulie 2023, 09:57

Cristian Tudor Propescu s-a poziționat clar în raport cu mesajul publicat de Sorana Cîrstea pe Instagram. 

Cristian Tudor Popescu a reacționat puternic la mesajul controversat publicat de Sorana Cîrstea, înainte de a juca primul meci în ediția 2023 a turneului de la Wimbledon.

Sportiva din Târgoviște (37 WTA) a acces în turul secund, după un succes în trei seturi, 6-1, 2-6, 6-3, semnat în detrimentul semifinalistei de anul trecut, Tatjana Maria (62 WTA). 

CTP a numit-o pe Sorana Cîrstea „Domnișoara Make”

„Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți,” a fost mesajul postat, în engleză, de Sorana, pe Instastory, înainte de Wimbledon.

Mesajul a fost întâmpinat cu o sumedenie de reacții negative, din partea fanilor tenisului care au văzut în acest mesaj semne ale unei mentalități care nu acceptă comunitatea LGBTQI+. 

„A fost un mesaj care a venit după sosirea mea la Wimbledon și a fost un mesaj pozitiv. Ieri am văzut-o pe Prințesa de Wales, Kate, și m-a impresionat extraordinar de mult eleganța ei, eleganța doamnelor de aici, cât de frumos sunt îmbrăcați bărbații, toți la costum, cu cravată, și câtă disciplină au copiii, ce inocență, și totul a venit dintr-o admirație a mea față de acest turneu și de toate lucrurile frumoase pe care le-am văzut aici, care reprezintă acest turneu.

A fost un mesaj pozitiv care, în general, în ziua de astăzi se poate interpreta oricum, însă mesajul a fost unul pozitiv, legat de eleganța acestui turneu, de faptul că zâmbesc când văd cât de frumoasă e lumea în tribune, cât de frumoși sunt spectatorii aici și câtă clasă este în acest turneu. De aici a fost inspirația înainte de această postare. Deci, ideea din spatele acestei postări a fost una foarte pozitivă", a explicat Sorana Cîrstea, potrivit Eurosport.

Reacția integrală a lui CTP la mesajul controversat publicat de Sorana Cîrstea

„Domnișoara Make

După ce a sărit din baie, Sorana Cîrstea face și un exercițiu de prostire în față. Afirmă, la conferința de presă de după victoria remarcabilă asupra Tatianei Maria, că „a fost un mesaj pozitiv, legat de eleganța acestui turneu, de faptul că zâmbesc când văd cât e de frumoasă lumea în tribune, cât de frumoși sunt spectatorii aici și câtă clasă este în acest turneu. Deci, ideea din spatele acestei postări a fost una pozitivă”. 

Zău? Coțofana care i-a ieșit din gură drăgălașei noastre tenismene s-a ouat pe net așa: „Make men masculine again. Make women feminine again. Make children innocent again”. Mai lipsește „Make America great again”, nu? Și unde e mesajul pozitiv? Să facem bărbații din nou masculini înseamnă, logic, că ei NU mai sunt masculini. Să facem femeile din nou feminine înseamnă, logic, că ele NU mai sunt feminine. Să facem copiii din nou inocenți înseamnă, logic, că ei NU mai sunt inocenți. 

Ce au a face aceste propoziții anti LGBTQ+ tipice dreptei conservatoare cu frumusețea spectatorilor și cu clasa din tribunele de la All England Club? De unde știe Sorana Cîrstea că nu sunt printre ei destui reprezentanți LGBTQ+ – aceștia sunt cumva urâți și declasați, ca semne distinctive?

Și cum să-i facem pe bărbați, femei și copii după vrerea domnișoarei Make – să-i băgăm în spitale psihiatrice, în centre de „reeducare”, să-i operăm pe creier, să-i exorcizeze niște preoți? Să li se aplice toate astea Dariei Kasatkina, cu care Sorana s-ar putea întâlni, și tuturor jucătoarelor din circuit care și-au declarat orientarea sexuală diferită de heterosexualitatea trâmbițată de Ion Țiriac jr.?

Nu putem să trăim alături de ei și de ele, lăsându-i în pace, cum i-a lăsat Dumnezeu? Căci, potrivit Papei Francisc, sunt și ei copiii Lui...

O întrebare i-aș mai pune talentatei noastre jucătoare: de ce o rodea grija atât de tare să scrie așa ceva în plin Wimbledon, când are a se concentra total asupra tenisului?”, a fost reacția dură a jurnalistului Cristian Tudor Popescu, publicată pe pagina de Facebook. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!