Tenis

CTP, după trofeul câștigat de Emma Răducanu la US Open: ”E meritul ei, n-are nicio treabă cu noi. S-o iubim pentru ce joacă, nu pentru că ar fi româncă!” 

Cristian Tudor Popescu crede că victoria Emmei Răducanu trebuie savurată fără a include în conversație subiectul naționalității. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 14:50
Data actualizarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 14:59

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a invitat publicul român care s-a bucurat de victoria Emmei Răducanu la US Open să o aprecieze pentru caracterul extraordinar al jocului său și al comportamentului său, și nu pentru că ar aparține unei naționalități ori alteia. 

Sportiva britanică cu origini românești a trecut de Leylah Fernandez în ultimul act al Openului American, scor 6-4, 6-3, completând un parcurs istoric de 10 victorii fără set pierdut la New York. 

„Să nu mai facem astfel de apropieri, cu Hagi, cu Simona Halep și cu Emma Răducanu. Sigur că da, o iubim, dar haideți s-o iubim pentru ce joacă, pentru cum este ea ca om. Și este extraordinară!

Nu pentru faptul că e româncă, că nu e! Tatăl ei este român. Atât. Să vă spun ceva care n-o să vă placă, dacă nu se năștea în Canada și nu trăia în Anglia, ci lucrurile astea se întâmplau în România era foarte puțin probabil ca Emma Răducanu să fie unde este astăzi, să ridice trofeul de la US Open,” a punctat CTP în direct la Digi24

CTP: ”Dacă nu trăia în Anglia, ci in România, era foarte puțin probabil ca Emma Răducanu să fie unde este azi”


Ziaristul în vârstă de 64 de ani s-a referit la Simona Halep și Gheorhge Hagi ca accidente fericite pentru România, având în vedere numărul ridicat de hoți, imbecili, escroci și megalomani aflați la conducerea țării. 

„Pentru că accidente fericite precum Simona Halep se întâmplă foarte rar. Dacă era în România nu știu ce făcea. Să fim serioși. Nici nu mai contează ce naționalitate are o jucătoare. Nici n-are rost să ne mai gândim. Sunt vreo șase țări, România, China, Filipine, Ecuador, Canada, Marea Britanie, toate la un loc.

Nu mai are rost în ziua de azi să iubești pe cineva, să-ți placă de cineva foarte mult pentru că «e de-al nostru». Nu, îți place pentru că joacă extraordinar, pentru că e un om extraordinar. Nu înseamnă că trebuie să îmi placă o jucătoare cu nume românesc mai mult decât o alta.

Ar trebui să ne dezobișnuim de obiceiul ăsta, să nu ne mai amăgim. E o amăgire asta, «o româncă de-a noastră a câștigat, extraordinar». Este victoria ei, e meritul ei și n-are nicio treabă cu noi. Noi nu suntem mai puțin hoți în conducerea acestei țări, mai puțin imbecili, mai puțin escroci și megalomani în conducerea României, conducerea aleasă de acest popor, dacă Emma Răducanu a câștigat la US Open și noi ne imaginăm că este o româncuță de-a noastră”, a completat CTP pentru sursa precizată. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies