VIDEO „Ar fi păcat să dispară!” Ion Țiriac explică de ce Emma Răducanu merita un miliard de dolari imediat după câștigarea US Open 2021

Ion Tiriac emma raducanu Emma Raducanu campioana US Open Tenis WTA US Open 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 24 August 2022, 08:58
Data actualizarii: Miercuri 24 August 2022, 08:58

Ion Țiriac speră ca Emma Răducanu să nu dispară din vârful tenisului mondial, dar a identificat sursa problemelor pe care le întâmpină în sezonul 2022. 

Ion Țiriac (83 de ani) a vorbit despre succesul Emmei Răducanu la US Open 2021.

Sportiva britanică cu origini românești a rescris istoria turneelor de mare șlem prin victoria de la New York, devenind prima jucătoare care ridică trofeul după ce a pornit întrecerea din faza calificărilor.

Ion Țiriac: „În tenis ești numai atât de bun cât sunt oamenii din jurul tău.”

„În tenis ești numai atât de bun cât sunt oamenii din jurul tău: familie, antrenori. A fost o explozie la această Emma, din toate punctele de vedere. Cum a spus New York Times a doua zi după ce a câștigat US Open, 'billion dollar girl.' 

Merita un miliard imediat după, pentru cei zece ani care aveau să urmeze după. Dar mă întreb de ce a vrut să scape de antrenorul cu care a câștigat turneul?

Eu cunosc sistemul britanic, are mulți bani pentru dezvoltare. Ea a crescut bine în acest sistem. Din punct de vedere fizic, britanicii sunt foarte activi, nu te lasă să intri pe teren fără un fizic bun, dacă ești în programul lor. 

„Mă întreb: 'de ce a vrut să scape de antrenorul cu care a câștigat US Open'?”

Emma, într-adevăr, a jucat perfect, cu un sistem foarte simplu. Aruncă mingea pe o parte până când adversarul îți dă posibilitatea să îl termini pe partea opusă. E o tactică foarte simplă.

E păcat, pentru că Răducanu, în interviul pe care l-a dat în limba chineză după US Open a avut 400 de milioane de urmăritori din China. Vă dați seama ce posibilități are? 

Nu-l cunosc nici pe tăticul ei, pe domnul Răducanu, și nici pe ea. Nu sunt apropiat de ei, pentru că n-am timp să mă duc la turnee, dar ar fi păcat ca ea să dispară,” a declarat Ion Țiriac, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!