Tenis

A pierdut finala, dar a topit cel mai mare stadion din lume! Fior și emoții pure la New York după cuvintele spuse de Leylah Fernandez 

Emma Răducanu și-a încheiat discursul de învinsă cu un mesaj care a emoționat teribil publicul newyorkez. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 14:01
Data actualizarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 14:02

Finala US Open 2021, câștigată de Emma Răducanu în dauna Leylahei Fernandez a avut o încărcătură deosebită, întrucât s-a desfășurat în data de 11 septembrie, la exact 20 de ani de la atacurile teroriste care au marcat pentru totdeauna istoria orașului New York. 

Deși pierzătoare pe teren, Leylah Fernandez le-a cucerit inimile americanilor din public, neîncheindu-și discursul de învinsă din cadrul ceremoniei de premiere până nu a adresat un mesaj special newyorkezilor. Afectată de pierderea primei sale finale de Grand Slam, Fernandez le-a transmis un mesaj emoționant newyorkezilor. 

  • A pierdut finala, dar a topit cel mai mare stadion din lume! Fior și emoții pure la New York după cuvintele spuse de Leylah Fernandez

Leylah Fernandez: ”Vreau să fiu și eu la fel de puternică și rezistentă precum a fost New York-ul în ultimii 20 de ani!”

”Știu că această zi a fost grea pentru New York și pentru toată lumea din SUA. Vreau doar să spun că aș vrea să fiu la fel de puternică și rezilientă pe cât a fost New York-ul în ultimii douăzeci de ani,” au fost cuvintele extraordinar exprimate de Leylah Fernandez, ovaționată instant de cele peste 20 de mii de spectatori prezenți pe Arena Arthur Ashe. 

„Leylah cerând microfonul înapoi pentru a vorbi despre 9/11 a fost unul dintre cele mai elegante, empatice și mature lucruri pe care le-am văzut într-un moment de după finalul unui meci. Și are doar 19 ani. Sunt surprins total,” a scris Andy Roddick pe Twitter, lăudând gestul sportivei din Canada. 

Finala a fost precedată de un moment muzical copleșitor, în care a fost intonat imnul Statelor Unite ale Americii. Pe marginea terenului, a fost vopsită data 9/11/01, organizatorii US Open comemorând victimele atacurilor de la World Trade Center

CITESTE SI

Modifică setările cookies