Tenis

Emma Răducanu, fermecătoare! Cum a răspuns când a fost întrebată de mesajul primit din partea Reginei Elizabeth 

Britanica Emma Răducanu (18 ani) a arătat la US Open că imposibilul poate deveni posibil, după ce a devenit campioană pe cimentul new-yorkez fără set pierdut. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 14:06
Data actualizarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 14:32

În ultimul act de la Flushing Meadows, jucătoarea în vârstă de 18 ani cu tată român și mamă chinezoaică a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3, după o lecție de tenis, în care a contracarat toate armenele adversarei. 

Partida de un excelent nivel tehnico-tactic a fost urmărită și de Regina Elisabeta a II-a, care i-a transmis imediat un mesaj puștoaicei care a urcat pas cu pas treptele la US Open, din calificări până în finală - 10 meciuri câștigate, niciun set pierdut. 

Emma Răducanu: "Voi înrăma scrisoarea!"

Întrebată de cei de la BBC despre mesajul Reginei, Emma Răducanu a avut prezență de spirit și a spus că va înrăma "scrisoarea"

"Voi înrăma scrisoarea primită din partea reginei! Înseamnă foarte mult pentru mine, îi sunt recunoscătoare, sunt onorată că a urmărit meciul meu de tenis" a spus jucătoarea în vârstă de 18 ani, într-un interviu acordat BBC. 

„Domnișoara Emma Răducanu, îți trimit felicitările pele pentru câștigarea Openului American. Este o reușită remarcabilă la o vârstă atât de fragedă, și este rodul muncii tale și a dedicării. 

Nu am dubii că prestația ta incredibilă, dar și cea a oponentei tale Leylah Fernandez, vor inspira următoarea generație de jucătoare de tenis. Toate gândurile bune către tine și suporterii tăi”, se arată în mesajul Reginei. 

Emma Răducanu și-a văzut visul cu ochii, după ce la Wimbledon, șefii federației britanice s-au rugat de organizatorii de la All England Club să o primească pe tabloul principal, unde, în cele din urmă, a ajuns până în optimi.

La US Open, sportiva de 18 ani a început ascensiunea din calificări! 

"Am impresia că trăiesc un vis. Mi-am dorit întotdeauna să câştig un turneu de Mare Şlem. Este ceva la care te gândeşti şi pentru care te pregăteşti. Însă nu îmi vine încă să cred că am reuşit această performanţă", a declarat noua campioană după finală.

"Cu fiecare meci, turneu şi săptămână cred că am câştigat cu adevărat încredere în jocul meu. Totul a mers bine azi. Cred că unele dintre loviturile mele pe care le-am reuşit în momentele importante, când aveam cu adevărat nevoie de ele, au fost doar o acumulare a tot ceea ce am învăţat în ultimele cinci săptămâni", a mai adăugat Răducanu.

CITESTE SI

Modifică setările cookies