VIDEO "L-am bătut pe Andrei Pavel deși am stat drept, ca un băț!” Agassi, reîntâlnire cu Andrei Pavel în direct la Pro Arena și VOYO

Andre Agassi Darren Cahill Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2024, 17:20
Data actualizarii: Marti 11 Iunie 2024, 17:22

Andre Agassi și Andrei Pavel au jucat un meci fantastic în primul tur al US Open 2006, în ciuda problemelor fizice resimțite la spate. Cei doi se vor reîntâlni vineri, 15 iunie 2024, în direct la Pro Arena și VOYO. 

Andrei Pavel și Andre Agassi se vor reîntâlni în direct și în exclusivitate la Pro Arena și VOYO sâmbătă, 15 iunie, de la ora 18:00.

Pavel și Agassi vor face echipă cu Simona Halep, respectiv Steffi Graf, într-un meci demonstrativ de dublu mixt, programat în Arena BT, în cadrul Sports Festival de la Cluj-Napoca. 

Evenimentul promite spectacol nemăsurat și va fi transmis de Pro Arena și VOYO


Andre Agassi a fost la un pas de câștigarea ediției 2005 a Openului American, dar primul tur al US Open 2006 l-a regăsit într-o ipostază complet inversată. Ajuns la finalul carierei, tenismenul american - de opt ori campion în turneele de mare șlem - îl avea ca adversar în turul inaugural la Flushing Meadows pe Andrei Pavel, fost număr 13 ATP. 

„Darren, mi-a mai rămas tenis de jucat. Mai pot să joc!”, i-a spus Andre Agassi lui Darren Cahill înaintea startului US Open 06, în ciuda stării sale fizice precare. Cu o mobilitate chinuită de durerile constante resimțite la nivelul spatelui, Andre Agassi a cucerit pentru ultima dată publicul american în toamna anului 2006, reușind două victorii improbabile, împotriva românului Andrei Pavel și a cipriotului de origine greacă, Marcos Baghdatis.

A fost ultima apariție oficială într-un turneu de tenis a soțului legendarei Steffi Graf. 

Andre Agassi și Andrei Pavel, ovaționați la scenă deschisă pe cel mai mare stadion de tenis din lume


„În primul tur joc împotriva lui Andrei Pavel, din România. Spatele meu se blochează în miezul meciului, dar în ciuda faptului că am stat drept ca un băț, am reușit să scap cu o victorie. Îi cer lui Darren (Cahill) să mă programeze la o injecție cu cortizon, ziua următoare. Chiar și după ce o voi primi, nu știu dacă voi putea juca următorul meci,”
rememorează Andre Agassi în autobiografia sa, Open. 

Andre Agassi l-a învins pe Andrei Pavel, scor 6-7, 7-6, 7-6, 6-2, iar pe Baghdatis cu 6-4, 6-4, 3-6, 5-7, 7-5, conturând reveniri incredibile, având în vedere deficiențele considerabile ale americanului Agassi la acea vreme.

„Îi spun lui Baghdatis că semănăm ca stil de joc. Diferența enormă e din punct de vedere fizic. Avem corpuri diferite. El are corpul meu din tinerețe. E ușor, rapid, sprinten. Trebuie să-mi bat versiunea tânără dacă vreau să continui. Închid ochii și îmi spun: 'controlează ceea ce poți controla!'” adaugă Agassi în autobiografia sa. 

Întors de la 2-0 la seturi, Andre Agassi nu a renunțat și a revenit triumfător în setul decisiv. Un tur mai târziu, Agassi avea să piardă în fața germanului Boris Becker în patru seturi, epuizat după primele două tururi în care a jucat 9 seturi. 

Cum îl descrie Andre Agassi pe Darren Cahill


„Stăteam pe bancheta din spate a mașinii alături de Darren, antrenorul meu, un australian care poartă un bronz de Hollywood și zâmbetul unui om care tocmai a câștigat la loto. Dintotdeauna mi-a plăcut de Darren. 

Îmi place stilul său relaxat, iar accentul său australian mă liniștește. Aproape că mă adoarme,” adaugă Agassi în cartea sa, amintindu-și de parteneriatul pe care l-a avut cu tehnicianul de la Antipozi, în fazele finale ale carierei sale. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!