Simona Halep Elena Rybakina WTA Dubai Tenis

3 ani conturați, de la cea mai nebună finală câștigată de Simona Halep, în circuitul WTA

În data de 22 februarie 2020, Simona Halep reușea să câștige al 20-lea titlu WTA al carierei, după o finală epuizantă, câștigată în detrimentul Elenei Rybakina. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 08:05
Data actualizarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 08:05

Suspendată din circuitele WTA și ITF din luna octombrie a anului 2022, Simona Halep (31 de ani, 17 WTA) a ajuns la șase luni de inactivitate în tenisul mondial, aspect care adâncește impasul din cariera sa de jucătoare profesionistă de tenis.

Lunile mai puțin impresionante ale tenisului românesc îi forțează pe fanii Simonei Halep să facă incursiuni în memorie, pentru a compensa săptămânile de inactivitate a constănțencei, în circuitul WTA

Simona Halep are în palmares 24 de titluri WTA: a câștigat ultima oară la Dubai, în 2020

Data de 22 februarie rămâne cu o însemnătate deosebită, în mințile fanilor Simonei Halep, care își vor aduce aminte că, în urmă cu trei ani, dubla campioană de Grand Slam reușea o victorie entuziasmantă în finala turneului WTA 1000 de la Dubai.

În finalul lunii februarie a anului 2020, Simona Halep o depășea pe Elena Rybakina, scor 3-6, 6-3, 7-6, într-o finală de o intensitate remarcabilă, în care jucătoarea din țara noastră a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus după un meci de 225 de puncte, în care raportul total al punctelor câștigate a fost 115-110, în favoarea sa. 

Între timp, Elena Rybakina a câștigat turneul de la Wimbledon și a jucat finala Australian Open

28 de lovituri direct câștigătoare a reușit Simona Halep, față de cele 30 ale adversarei sale, o dovadă a tenisului agresiv, inteligent aplicat, în finala de la Dubai, care i-a permis să se declare dublă campioană a întrecerii din Emiratele Arabe Unite.

Turneul câștigat la Dubai, în 2020, i-a adus Simonei Halep cel de-al 20-lea titlu de campioană în WTA. Între timp, Simona Halep a ieșit campioană în alte patru întreceri: la Praga și Roma, în 2020, dar și la Melbourne, respectiv Toronto, în 2022.  

Mesajul Simonei Halep pentru David Popovici, noua revelație din natație! 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!