George Cosac, despre posibila despăgubire a Simonei Halep: „Nu cred că milionul mai reprezintă ceva pentru Simona” 

Simona Halep George Cosac Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 18 Februarie 2023, 12:15
Data actualizarii: Sambata 18 Februarie 2023, 12:16

George Cosac crede în nevinovăția Simonei Halep și apreciază că nicio sumă de bani nu i-ar răscumpăra constănțencei timpul pierdut din carieră. 

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac și-a reafirmat public susținerea față de Simona Halep, în procesul în care dubla campioană de Grand Slam încearcă să își demonstreze nevinovăția.

Suspendată din WTA și ITF pentru testul anti-doping cu rezultat pozitiv la Roxadustat, Simona Halep a avut parte de o toamnă și o iarnă fără posibilitatea de a se implica în elita tenisului mondial.

Președintele FRT: „Sunt convins, ferm convins că Simona este nevinovată.”

Coborâtă din top 10 WTA și ieșită chiar și dintre primele cincisprezece jucătoare, Simona Halep speră la un verdict favorabil al procesului, în audierea care va avea loc la sfârșitul lunii februarie, în cadrul tribunalului independent din Marea Britanie, Sports Resolutions. 

„Sunt convins, sunt ferm convins că este nevinovată,” este poziția adoptată de președintele Federației Române de Tenis, instituție care a numit-o pe Simona Halep jucătoarea anului în România, în 2022. 

În scenariul favorabil, Simona Halep ar putea primi până la un milion de dolari ca despăgubire

Vorbind despre potențiala despăgubire pe care Simona Halep ar putea să o primească, în cazul în care se va decide oficial că firma Health Sciences i-a oferit suplimente contaminate cu substanța interzisă, George Cosac a precizat că banii nu mai înseamnă nimic valoros pentru româncă, în acest context. 

„Este ca și cum ai condamna un om la detenție sau chiar la moarte, îl găsești nevinovat și după aceea îți ceri scuze. Banii nu pot răscumpăra o greșeală atât de mare. Nu cred că milionul acesta mai reprezintă ceva pentru Simona,” a declarat George Cosac. 

Din 2006, circuitul WTA colaborează cu Health Sciences, o companie americană, producătoare de suplimente și vitamine, iar jucătoarele care au fost defavorizate prin cazuri de contaminare sunt îndreptățite să primească despăgubiri financiare, notează ProSport

Suma finală se învârte în jurul pragului dublu al câștigurilor anuale obținute de jucătoare, dar nu mai mult de un milion de dolari.


„Interviul de 10”, cu Victor Hănescu

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!