Aryna Sabalenka Iga Swiatek Tenis WTA Tenis

GALERIE FOTO Swiatek, păzea! Noua senzație a circuitului WTA, Aryna Sabalenka atacă primul loc în clasamentul mondial

Aryna Sabalenka are un singur obiectiv major în următoarea etapă a carierei sale: acela de a deveni număr 1 WTA. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2023, 11:30
Data actualizarii: Marti 21 Februarie 2023, 11:08

Campioana Openului Australian în 2023, Aryna Sabalenka și-a îndeplinit visul de a cuceri un titlu de mare șlem, dar visurile sale țin pasul cu noile progrese.

Jucătoarea din Belarus a vorbit despre posibilitatea scenariului în care ar urma să anuleze diferența de 4800 de puncte pe care Iga Swiatek o are în fruntea clasamentului WTA, adică un avantaj suficient de confortabil încât nici câștigarea altor două Grand Slam-uri nu i-ar asigura Arynei Sabalenka urcarea pe prima poziție a ierarhiei mondiale.

Aryna Sabalenka are de recuperat 4800 de puncte pentru a deveni număr 1 WTA

  • Pentru câștigarea unui Grand Slam, o jucătoare primește 2000 de puncte WTA. 

Vorbind despre obiectivul său de a deveni număr 1 WTA, Aryna Sabalenka a spus: „E prioritatea mea de vârf, îmi doresc asta cu adevărat. Iga joacă foarte bine, se mișcă mai rapid ca orice altă jucătoare. E greu și va fi foarte dificil, dar din acest motiv îmi doresc să reușesc acest pas,” a menționat bielorusa pentru Arab News

Iga Swiatek o conduce pe Aryna Sabalenka cu 4-2 la scorul meciurilor directe. Ultimele două confruntări au avut loc în semifinalele US Open, respectiv Turneului Campioanelor, poloneza impunându-se la New York, iar bielorusa, în competiția finalului de an, care a fost organizată la Fort Worth. 

Din vara anului trecut, Aryna Sabalenka a început să lucreze alături de antrenorul Gavin MacMillan pentru a-și schimba biomecanica serviciului. Tranziția a fost evidentă, Sabalenka devenind, din jucătoarea care comitea numeroase duble greșeli, într-una dintre cele mai prolifice tenismene la serviciu, în circuitul WTA.

A fost vorba și despre o schimbare de mentalitate în cazul Sabalenkăi, inclusiv în ceea ce privește modul în care își percepe persoana proprie: „Nu mă vedeam cu adevărat ca pe o persoană dură. Când am început să rezolv problemele de la serviciu, am înțeles că, probabil, pot să trec peste orice se întâmplă în viață,” a adăugat Aryna Sabalenka, în același interviu. 


Revine Simona Halep în martie? Declarația marcantă făcută de Monica Niculescu

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!