NEWS ALERT Simona Halep, suspendată pentru dopaj! Prima reacție a sportivei din România

Simona Halep dopaj Simona Halep dopaj US Open 2022 Simona Halep dopata Simona Halep test anti-doping Simona Halep testata pozitiv Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 21 Octombrie 2022, 16:50
Data actualizarii: Vineri 21 Octombrie 2022, 19:42

Simona Halep a fost testată pozitiv în timpul US Open 2022, turneu pe care l-a părăsit încă din primul tur. 

Simona Halep a fost suspendată din tenis de Agenția Internațională a Integrității în Tenis. Dubla campioană de Grand Slam a fost testată pozitiv la Roxadustat, o substanță care conține eritropoetină, un hormon încadrat ca agent simulant eritropoetic.

De menționat, jucătoarea din România nu a fost ajutată de consumul acestei substanțe, ea sfârșind eliminată de Daria Snigur, din Ucraina, încă din runda inaugurală a Openului American. 

  • Simona Halep a fost informată de rezultatul pozitiv al testului încă din 7 octombrie
  • Simona a fost suspendată în baza articolului 7.12.1 a Programului Anti-Doping în Tenis

Consumul substanței interzise nu a ajutat-o din punct de vedere sportiv pe Simona Halep

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am testat pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. E cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, întrucât e complet opusă valorilor cu care am fost educată. Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată. 

Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am ingerat substanța în cunoștință de cauză și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu e vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani,” a scris Simona Halep pe Instagram, pronunțându-se cu privire la cea mai delicată situație din cariera sa. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!